VIDEO | “Bebelușilor li se poate face transplant hepatic. Porțiunea de ficat prelevată este una minusculă” – dr. Deniz Balci

Screenshot_2-1200x572.png

Transplantul hepatic la bebeluși este o procedură chirurgicală delicată și destul de riscantă, dată fiind fragilitatea organismului copilului. În general, spune medicul turc Deniz Balci, fragmentul de ficat este prelevat fie de la mamă, fie de la tată, aceștia fiind, în cele mai multe cazuri, donatori compatibili.

Operația se poate face chiar din prima lună de viață a bebelușului, porțiunea de ficat transplantată fiind minusculă.

De aceea și intervenția este una laborioasă, fiind necesară o echipă de medici extrem de bine pregătită, pentru ca șansele de supraviețuire ale micului pacient să fie cât mai ridicate.

Profesorul doctor Deniz Balci este unul dintre cei mai experimentați chirurgi din Turcia în acest gen de operații. Este șeful Asociației de Transplant Renal și președintele Comitetului Științific al Societății Internaționale a Chirurgilor Hepatici

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

logo-tratamente_nou_mic-2

© Tratamente în Turcia - 2021