Transplantul de rinichi, cea mai bună alternativă la dializă. Interviu cu prof. dr. Soykcan Barlas, Istanbul

foto-barlas.jpg

Transplantul de rinichi este cea mai bună opțiune de tratament pentru persoanele cu insuficiență renală. Acestea au nevoie de dializă sau de un transplant pentru a rămâne în viață. Dializa poate fi o opțiune salvatoare, dar aparatul nu poate înlocui toate funcțiile unui organ sănătos. Un transplant de rinichi reușit oferă o mai bună calitate a vieții și o speranță de viață mai bună în comparație cu dializa.

Profesorul doctor Soykan Barlas este medic chirurg, specializat pe uronefrologie.

Acesta a primit „Certificatul de Excelență” din partea Ministerul Sănătății din Turcia pentru numeroasele intervenții chirurgicale de transplant renal, dar și pentru contribuția însemnată avută la dezvoltarea tehnicilor chirurgicale în acest domeniu.

Invitat la emisiunea „Sănătate fără frontiere”, specialistul turc a explicat că, pe termen lung, transplantul de rinichi este cea mai bună alternativă la dializă.

Organul transplantat poate fi prelevat fie de la un donator decedat, intrat în moarte cerebrală, fie de la o persoană vie, rudă de până la gradul al IV-lea cu pacientul.

„Transplantul renal este o intervenție complicată și riscantă. De aceea e nevoie de o echipă de medici foarte bine pregătiți, pentru ca operația să fie una de succes. Rata de funcționalitate a grefei poate fi și de sută la sută, dacă destinatarul organului respectă instrucțiunile medicale și nu se expune riscului infecțiilor. Oricum, timp de un an trebuie monitorizare atentă pentru ca organismul pacientului să nu respingă rinichiul transplantat” , a spus profesorul Barlas.

Pacienții cu transplant se pot întoarce la viața lor normală în câteva săptămâni. Aceștia vor trebui să ia anumite medicamente pentru tot restul vieții pentru a împiedica organismul să respingă noul organ.

Viața după transplantul de rinichi este asemănătoare cu cea de dinaintea insuficienței renale. După un transplant renal reușit, beneficiarul nu are nevoie de dializă, nu are restricții alimentare semnificative și se simte într-o stare generală bună.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

Interviul integral, realizat cu sprijinul www.tratamente-turcia.ro, poate fi urmărit aici:

logo-tratamente_nou_mic-2

© Tratamente în Turcia - 2021