Chirurgie estetică plastică

Transplantul de păr prin metoda FUE sau STRIP?

Cât costă Transplantul de Păr prin Tratamente Turcia?

Prețul pentru operația de transplant de păr începe de la
€ 1500
All inclusive
reprezentare grafică transplant de păr

Ce este transplantul de păr

Transplantul de păr are scopul de a restabili densitatea capilară în zone ale scalpului cu o creștere limitată sau absentă. Deși pe piață există multe tratamente pentru a stopa căderea părului, acestea sunt, de cele mai multe ori, eficiente pentru o perioadă scurtă de timp. Pentru rezultate de durată, este indicat transplantul de păr. În acest articol analizăm diferite tipuri de transplant cu beneficiile și efectele lor secundare.

Pierderea și subțierea firelor de păr sunt o parte normală a îmbătrânirii, dar aceste afecțiuni pot apărea și din cauza unor boli, tratamente sau a unui traumatism la nivelul scalpului.

Tipuri de transplant de păr

Există două tipuri principale de transplant de păr:

STRIP (recoltarea prin excizie cu bandă) 

FUE (extragerea unităților foliculare)

Metoda STRIP

Metoda STRIP cunoscută și sub numele de transplant de unități foliculare este cea mai veche tehnică pentru îndepărtarea părului și a foliculilor din zona donatoare. Chirurgul recoltează o fâșie de țesut de la nivelul scalpului posterior, dintr-o zonă cu o creștere bună a părului. Apoi introduce aceste bucăți de țesut în zona dorită.

Metoda STRIP lasă de obicei o cicatrice lungă, liniară, unde chirurgul a îndepărtat o fâșie a scalpului. Această cicatrice poate deveni camuflată pe măsură ce părul nou crește în jurul ei. Totuși, poate fi vizibilă dacă se mărește în timpul vindecării, părul din jur este subțire sau pacientul are o tunsoare mai scurtă.

Metoda FUE

La metoda FUE chirurgul va extrage foliculii din zona donatoare, apoi îi va introduce în mici fante pe zona scalpului afectată de pierderea părului. Deși această procedură va lăsa în urmă unele cicatrici, acestea sunt mult mai puțin vizibile și pacientul nu va necesita cusături. Și din acest motiv, metoda FUE este cea mai agreată atât de pacienți, cât  și de către medici.

În majoritatea cazurilor, chirurgii folosesc partea scalpului posterior ca zonă donatoare, utilizarea țesutului de la bărbie, spate sau piept fiind, de asemenea, eficientă. Utilizarea părului corporal poate fi utilă pentru persoanele care nu au păr gros pe spate sau pe părțile laterale ale capului. Sunt studii care sugerează că utilizarea părului de pe corp sau barbă este mai complicată deoarece consumă mai mult timp și necesită mai multă abilitate.

Fiecare procedură durează câteva ore, în funcție de numărul de foliculi pe care chirurgul le implantează și ambele implică un anestezic local. De obicei, pacientul va putea merge acasă în ziua tratamentului, nefiind necesară spitalizarea.

Rata de succes a operației de transplant de păr depinde de mai mulți factori, inclusiv abilitatea și experiența chirurgului dar și grosimea firului de păr al persoanei donatoare.

Un studiu a constatat că majoritatea persoanelor care au apelat la metoda FUE folosind păr de pe corp sau barbă combinat cu părul scalpului au fost foarte mulțumiți de rezultate.

Rezultatele unui alt studiu sugerează că utilizarea terapiei cu plasmă bogată în trombocite (PRP) cu FUE crește succesul transplanturilor de păr FUE. Toți participanții la grupul PRP au avut peste 75% regenerare a părului după 6 luni

Potrivit ASPS, există șansa ca unii dintre foliculii de păr transplantați să nu se “prindă”. Acești foliculi mor și nu crește păr nou în locul lor. Procedura de retușare poate ajuta prin completarea oricăror zone în care foliculii nu s-au implantat bine sau prin amestecarea foliculilor pentru un aspect cât mai natural.

Pentru cele mai bune rezultate, pacientul trebuie să urmeze instrucțiunile post-procedură ale chirurgului. Acest lucru le va spori șansele unui transplant de păr de succes. Este posibil ca pacientul să aibă nevoie de o activitate intensă și de exerciții fizice timp de câteva săptămâni. De asemenea, ar putea fi nevoie să aștepte câteva zile înainte de a se spăla pe păr.

ASPS spun că transplanturile de păr sunt proceduri sigure atunci când sunt efectuate de un personal medical calificat și cu experiență. Cu toate acestea, chiar și în cazul transplanturilor de păr de succes, pot apărea unele efecte secundare. Transplanturile de păr implică incizia pielii pentru a îndepărta foliculii donatori și pentru a plasa foliculii. Cu orice incizie, există riscul de infecție sau sângerare excesivă.

Metoda FUE poate lăsa câteva cicatrici în zona în care chirurgul a îndepărtat foliculii cu instrumentul de perforare. Cu toate acestea, în cazul metodei FUE cicatricile se vindecă sau sunt foarte puțin vizibile, în comparație cu cele lăsate de metoda STRIP.

Operația de transplant de păr poate fi o opțiune foarte bună pentru persoanele care au păr rar sau suferă de căderea părului, ajuta la restabilirea plenitudinii podoabei capilare și a încrederii în sine.

Nu uita că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate.

    De ce să alegi Tratamente Turcia

  • Abordare personalizată, adaptată la nevoi diferite și unice pentru fiecare pacient.
  • Suntem asociați cu cele mai bune spitale din Turcia, cu experiență îndelungată.
  • Intervențiile medicale sunt realizate în centre dedicate.
  • Împreună cu partenerii noștri am creat un întreg program dedicat pacienților.
  • Asigurăm translator pentru o comunicare permanentă.
  • Echipa medicală este alcătuită din medici competenți și personal dedicat de specialitate care va fi în contact cu tine oricând ai nevoie atât înainte, cât și după operație, în perioada de monitorizare, pe termen lung.

Ce conține pachetul Transplant de Păr în Turcia All Inclusive

asistență juridică și ghidaj permanent înainte și postoperator
transferuri interne
translator română-turcă
hotel cu mic dejun inclus
analize și servicii preoperatorii
consult pre/post operator
intervenția chirurgicală
servicii de îngrijire medicală

Solicită o programare

În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție. Află ce tip de operație ți se potrivește.

Întreabă specialistul

Discută gratuit consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
Sidebar Intreaba Specialistul
Alexandra

Alexandra

Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

Alexandra
Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
Alege comunicarea preferată
chat Contactează-ne