Chirurgie bariatrică

Riscurile obezității și avantajele operației de micșorare a stomacului (gastrectomiei)

Cât costă Gastric Sleeve prin Tratamente Turcia?

Prețul pentru operația de micșorare a stomacului sau gastrectomie longitudinală începe de la
€ 2500
All inclusive
Gastric Sleeve

Obezitatea nu este doar o un dezavantaj al aspectului fizic, ci dăunează foarte mult sănătății, deoarece este un factor de risc pentru multe boli. În Statele Unite aproximativ 112.000 de decese pe an sunt direct legate de obezitate, iar majoritatea acestor decese sunt la pacienții cu un indice corporal de peste 30. Obezitatea crește, de asemenea, riscul de a dezvolta o serie de boli cronice. În ultimul deceniu, Turcia a dezvoltat una dintre cele mai performante rețele medicale cu rezultate excelente în acest domeniu, iar tu poți avea acces la servicii de top la nivel mondial.

Printre cele mai periculoase și mai răspândite boli cronice generate/declanșate de obezitate, regăsim:

Rezistența la insulină

Insulina este necesară pentru transportul glicemiei (zahărului) în celulele mușchilor și grăsimilor (pe care organismul le folosește pentru energie). Prin transportul glucozei în celule, insulina menține nivelul glicemiei în limite normale.

Rezistența la insulină (IR) apare atunci când există o eficiență scăzută a insulinei în transportul glucozei (zahărului) în celule. Celulele adipoase sunt mai rezistente la insulină decât celulele musculare; prin urmare, o cauză importantă a rezistenței la insulină este obezitatea.

Pancreasul răspunde inițial la rezistența la insulină, producând mai multă insulină. Atâta timp cât pancreasul poate produce suficientă insulină pentru a depăși această rezistență, nivelul glicemiei rămâne normal.

Această stare de rezistență la insulină (caracterizată prin niveluri normale de glucoză din sânge și niveluri ridicate de insulină) poate dura ani de zile. Odată ce pancreasul nu mai poate ține pasul cu producerea unor niveluri ridicate de insulină, nivelurile de glucoză din sânge încep să crească, rezultând diabetul de tip 2, astfel rezistența la insulină este o afecțiune pre-diabet.

Diabetul de tip 2 (debut adult)

Riscul de diabet de tip 2 crește odată cu gradul și durata obezității. Diabetul de tip 2 este asociat cu obezitatea centrală; o persoană cu obezitate centrală are exces de grăsime în jurul taliei (siluetă în formă de măr).

Hipertensiune arterială

Hipertensiunea este des întâlnită la adulții obezi. Un studiu norvegian a arătat că o greutate peste limita normal duce la creșterea tensiunii arteriale, cazuri întâlnite mai des în rândul femeilor.

Colesterol ridicat (hipercolesterolemie), AVC (accident cerebrovascular sau AVC), Infarct, Insuficiență cardiacă congestivă

Un studiu a constatat că riscul de a dezvolta boli coronariene a crescut de trei până la patru ori la femeile care aveau un indice de masă corporală mai mare de 29.

De asemenea, un studiu finlandez a arătat că pentru fiecare creștere a greutății corporale de 1 kilogram, riscul de deces din cauza bolilor coronariene a crescut cu 1%. La pacienții care au avut deja un infarct, obezitatea este asociată cu o probabilitate crescută de a suferi de un al doilea infarct.

Cancer

Obezitatea este un factor de risc pentru cancerul de colon, cancerul de rect și prostată la bărbați și cancerul de vezică biliară și uter la femei.

Obezitatea poate fi, de asemenea, asociată cu cancerul de sân, în special la femeile aflate în postmenopauză. Țesutul adipos este important în producția de estrogen, iar expunerea prelungită la niveluri ridicate de estrogen crește riscul de cancer mamar.

De asemenea, este factor declanșator sau agravant pentru următoarele afecțiuni: pietre biliare, guta și artrita gută, osteoartrita (artrita degenerativă) a genunchilor, șoldurilor și a spatelui inferior, apnee de somn.

Cum funcționează procedura de micșorare de stomac

O soluție eficientă pentru multe dintre persoanele care suferă de acest adevărat flagel al societății contemporane este aceea a ”operației pentru micșorarea stomacului”, cum este cunoscută în termeni populari. De fapt, această sintagmă acoperă o arie mai largă de intervenții care au ca scop reducerea apetitului și, implicit, a cantității de mâncare consumată având drept consecință pe termen lung reducerea greutății pacientului.

Pe scurt, stomacul este separat de organele din jurul său, iar mai apoi, capsatoarele chirurgicale sunt folosite pentru a îndepărta aproximativ 80% din stomac, făcându-l mult mai mic.

Partea de stomac rămasă poate cuprinde mai puține alimente și lichide, contribuind astfel la reducerea cantității de alimente (și calorii) consumate.

Prin îndepărtarea porțiunii de stomac care produce cea mai mare parte a „hormonului foamei”, operația are un efect benefic asupra metabolismului. Scade foamea, crește senzația de sațietate și permite corpului să atingă și să mențină o greutate sănătoasă, precum și controlul glicemiei.

Natura simplă a operației o face foarte sigură, fără potențialele complicații ale intervenției chirurgicale la nivelul intestinului subțire.

Avantajele gastrectomiei

Printre principalele avantaje ale acestei intervenții enumerăm:

 • Este o procedură simplă din punct de vedere tehnic și durata operației este una mică
 • Poate fi efectuată la pacienți cu afecțiuni medicale cu risc ridicat
 • Poate fi efectuată și la pacienții cu obezitate severă
 • Poate fi folosită ca o punte de legătură spre bypass gastric sau proceduri SADI-S
 • Ajută la pierderea eficientă în greutate și la ameliorarea bolilor legate de obezitate

Dezavantaje

Complicațiile post-operatorii ale procedurii de micșorare de stomac sunt puține, fiind o intervenție simplă și sigură.

Cu toate acestea, există câteva dezavantaje cum ar fi faptul că este o procedură ireversibilă și că poate agrava sau provoca un nou debut de reflux și arsuri gastrice.

De asemenea, gastrectomia are un impact mai mic asupra metabolismului comparativ cu procedurile de bypass.

Pentru detalii despre această intervenție, dar și despre oferta noastră pentru operații de micșorare a stomacului efectuate în rețeaua de spitale și clinici Medical Park din Turcia, accesați www.tratamente-turcia.ro și contactați cu încredere echipa care se află în spatele acestui proiect unic pe piața românească.

  De ce să alegi Tratamente Turcia

 • Abordare personalizată, adaptată la nevoi diferite și unice pentru fiecare pacient.
 • Suntem asociați cu cele mai bune spitale din Turcia, cu experiență îndelungată.
 • Intervențiile medicale sunt realizate în centre dedicate.
 • Împreună cu partenerii noștri am creat un întreg program dedicat pacienților.
 • Asigurăm translator pentru o comunicare permanentă.
 • Echipa medicală este alcătuită din medici competenți și personal dedicat de specialitate care va fi în contact cu tine oricând ai nevoie atât înainte, cât și după operație, în perioada de monitorizare, pe termen lung.

Ce conține pachetul Gastric Sleeve în Turcia All Inclusive

asistență juridică și ghidaj permanent înainte și postoperator
transferuri interne
translator română-turcă
spitalizare cu 3 mese/zi
hotel cu mic dejun inclus
1 insoțitor inclus (spital/hotel)
analize și servicii preoperatorii
consult pre/post operator
intervenția chirurgicală
servicii de îngrijire medicală
servicii de îngrijire medicală
nutriționist

Solicită o programare

În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție. Află ce tip de operație ți se potrivește.

Întreabă specialistul

Discută gratuit consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
Sidebar Intreaba Specialistul

Ia cu tine Ghidul pacientului de chirurgie bariatrică

 • Află peste 100 de sfaturi utile pentru o intervenție de succes.
 • Tot ce trebuie să știi înainte și după operația de Gastric Sleeve.
 • Singurul ghid complet despre operatia de Gastric Sleeve în Turcia
coperta ghidului de gastric sleeve
Alexandra

Alexandra

Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

Alexandra
Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
Alege comunicarea preferată
chat Contactează-ne