Riscurile asociate și complicațiile implanturilor mamare

Breast-Implant-Image.jpg

Implanturile mamare sunt o opțiune agreată de persoanele care doresc creșterea dimensiunii sânilor, modificarea formei acestora sau simetrizarea lor. Operația de implant mamar se efectuează de obicei cu anestezie generală și durează între 60 și 90 de minute. În acest articol, aruncăm o privire asupra tipurilor de implanturi, dar și a simptomelor frecvente pe care le pot provoca implanturile mamare. Și pentru că avantajele acestei intervenții le cunoaștem cu toții, este important să știți la ce complicații frecvente vă puteți aștepta.

Decizia de a apela la această intervenție nu este una simplu de luat, întrucât, pe lângă faptul că este o procedură costisitoare, este foarte important să știm că rezultatele nu sunt garantate. De asemenea, ca oricare altă operație, și aceasta are riscuri și complicații posibile.

Dacă mai toate articolele vă prezintă doar beneficiile acestei intervenții, iată, mai jos, și riscurile și complicațiile implanturilor mamare.

Implanturile cu gel de silicon

Aceste implanturi sunt mai puțin susceptibile să se rideze decât implanturile saline.

Conform studiilor, acest tip de implant, acoperit cu poliuretan, reduce riscul rotirii acestuia sau a țesutului cicatricial care afectează forma implantului.

Totuși, dacă un implant de silicon cu gel moale se rupe, siliconul se poate răspândi în sân, provocând granuloame de silicon. În acest caz, implantul va trebui îndepărtat.

Implanturile acoperite cu poliuretan pot provoca, de asemenea, o reacție temporară a pielii. Food and Drug Administration (FDA) recomandă o imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) pentru a detecta ruperea implantului la 3 ani de la prima plasare și, mai apoi, la fiecare 2 ani.

Specialiștii spun că implanturile au o durată de viață de 10-15 ani și trebuie înlocuite cel puțin o dată în timpul vieții.

Implanturi cu soluție salină

Aceste implanturi conțin o soluție salină cu apă sărată, care poate fi absorbită sau expulzată în siguranță de corp, în cazul în care implanturile se rup.

Este mult mai ușor de detectat, în cazul acestui tip de implant, dacă acesta s-a rupt. Sânul afectat va părea brusc mai mic decât celălalt. Deoarece sunt mai puțin fermi decât siliconul, se presupune că aceste implanturi sunt mai predispuse la riduri sau pliere.

Complicațiile care trebuie luate în considerare la implantul cu soluție salină includ roșeața pielii și umflături neobișnuite care nu scad, roșeață a pielii din jurul sânului sau  o senzație de arsură.

Dacă o persoană observă oricare dintre simptomele de mai sus, trebuie să contacteze medicul care a efectuat operația.

Riscuri asociate cu implanturile mamare

În timp ce majoritatea operațiilor cu implant mamar se desfășoară fără probleme, există și anumite riscuri asociate cu această procedură.

Următoarele complicații apar la cel puțin 1% dintre pacienții cu implant mamar, unele dintre acestea vor necesita tratament medical sau intervenții chirurgicale suplimentare pentru a le corecta:

 • asimetrie în ceea ce privește forma, dimensiunea sau nivelul sânilor
 • durere în zona mamelonului sau a sânului
 • atrofia țesutului mamar, unde țesutul mamar își pierde substanța
 • subțierea și micșorarea pielii sânilor
 • depozite de calciu care se formează sub formă de bulgări duri sub piele în jurul implantului
 • țesutul cicatricial din jurul unui implant care se strânge și întărirea sânilor
 • o deformare a peretelui toracic sau a cutiei toracice
 • dezumflare cauzată de o scurgere, rupere sau tăiere
 • tăietura nu se vindecă corespunzător
 • ruperea pielii pentru a dezvălui implantul mamar prin piele
 • colectarea sângelui în apropierea locului chirurgical, provocând umflături și vânătăi dureroase
 • țesutul sau implantul fiind deteriorat de operație
 • infecție, cum ar fi sindromul șocului toxic
 • noduli limfatici umflați
 • implantul poziționat incorect în sân
 • moartea pielii sau a țesuturilor din jurul sânului, de obicei datorită infecției
 • o gaură care se formează în implant
 • acumularea de lichid în jurul implantului care poate provoca dureri, umflături și vânătăi

 Lucruri de luat în considerare înainte de intervenția pentru implanturi

Persoana care are în vedere realizarea unei intervenții chirurgicale la sâni ar trebui să cântărească avantajele și dezavantajele de a avea implanturi și să evalueze orice riscuri.

Aproximativ la 20% dintre femeile care decid să fie supuse unei intervenții chirurgicale de implant mamar le-au eliminat după o perioadă 8-10 ani.

Implanturile mamare pot interfera cu alăptarea, în cazul viitoarelor mămici, deoarece țesutul mamar și glandele care produc lapte sunt afectate în timpul procedurii.

Femeile care doresc să aibă implanturi mamare au ca scop schimbarea dimensiunii sau a formei sânilor, totul pentru a atinge un nivel mai atractiv din punct de vedere cosmetic. Cu toate acestea, este vital ca femeile care decid să meargă mai departe să înțeleagă pe deplin riscurile și complicațiile potențiale.

Deși majoritatea operațiilor de implant mamar decurg fără probleme, există mici șanse ca, fie în timpul procedurii, fie în orice moment după aceasta, să apară mici complicații.

 Complicații frecvente ale implantului mamar

Umflăturile, vânătăile și durerea temporară pot fi efecte secundare ale procedurii chirurgicale de implant mamar. După intervenție este necesar un timp de recuperare pentru a ajuta la vindecarea inciziei și pentru a ajuta corpul să se adapteze.

Efectele secundare tipice ale chirurgiei implantului mamar includ durere temporară, umflături și vânătăi și senzație de strângere în piept.

O persoană poate avea o senzație de strângere timp de câteva săptămâni după operație. Chirurgia implantului mamar prezintă și riscuri, existând probabilitatea ca operația să nu decurgă așa cum a fost planificat sau ca pacienții să se confrunte cu complicații și probleme după terminarea procedurii.

Cele mai frecvente complicații ale implantului mamar apărute după realizarea intervenției sunt:

 • cicatrici groase, vizibile, care nu se estompează
 • întărirea țesutului mamar, din cauza restrângerii țesutului cicatricial în jurul implantului
 • o ruptură în cazul în care implantul se scurge, ceea ce poate provoca formarea unor mici bulgări numite granuloame de silicon
 • cute sau pliuri vizibile în implant
 • rotația implantului în sân
 • „ondularea” implantului, dacă un strat subțire de țesut acoperă implantul și se lipeste de suprafața implantului
 • infecție care va necesita de obicei îndepărtarea implantului
 • imposibilitatea de a alăpta sau probabilitatea de a produce mai puțin lapte matern decât înainte
 • nemulțumirea pacientului de rezultate și necesitatea unei operații ulterioare
 • afectarea nervilor la nivelul mameloanelor

Alte complicații foarte rar întâlnite ale intervenției chirurgicale de implant mamar includ  sângerări excesive în timpul intervenției chirurgicale, o reacție alergică la anestezic sau chiar formarea unui cheag de sânge.

Cancerul celular al sistemului imunitar numit limfom anaplastic cu celule mari sau ALCL este, de asemenea, legat de implanturile mamare. Acest tip de cancer este extrem de rar și a fost depistat la un număr mic de femei după o intervenție chirurgicală de implant mamar.

O mamografie, care este cel mai frecvent tip de radiografie utilizată pentru detectarea cancerului de sân, poate fi, de asemenea, mai puțin precisă atunci când este efectuată femeilor cu implanturi mamare, fiind necesare controale mai amănunțite pentru a examina sânii care au implanturi. Implanturile prezintă diverse riscuri în funcție de tipul acestora și, prin urmare, este foarte important pentru pacient să analizeze toate tipurile de implanturi disponibile și posibilele efecte secundare și complicații.

Tratamente-turcia.ro vă așteaptă să vă programați pentru o consultație online pentru a vă putea oferi mai mult detalii despre această procedură și etapele ei.

Odată ce sunteți hotărâți că vreți să optați pentru implanturi mamare, noi vă ajutăm în așa fel încât, transportul, cazarea, translatorul și recuperarea post-operatorie să fie grija noastră, toate acestea fără niciun cost suplimentar!


Stabilește un prim contact

  Nume (obligatoriu)

  Email (obligatoriu)

  Telefon

  logo-tratamente_nou_mic-2

  TRATAMENTE ACCESIBILE PENTRU NEVOILE TALE
  Cele mai noi, inovatoare și sigure tratamente în domeniul medical, estetic și nu numai, la doar un click distanță.

  ADRESĂ:  Strada Ion Maiorescu, nr. 2, Bl. 33, Ploiești, Prahova, România

  EMAIL:  office@tratamente-turcia.ro

  TELEFON: 0746 99 22 22

  PROGRAM: Non-stop

  ASISTENȚĂ TEHNICĂ: 0733 615 328