Radioterapia crește calitatea vieții pacientului bolnav de cancer. Interviu cu prof.dr. Cengiz Gemici, Istanbul

gemici.jpg

Radioterapia este una dintre metodele de bază în tratamentul cancerului. Pe scurt, medicul utilizează radiații pentru a ținti celulele canceroase, fără a afecta țesuturile sănătoase din jurul tumorii. Procedura este folosită în mai multe tipuri de cancere.

Profesorul doctor Cengiz Gemici coordonează secția de radio-oncologie din cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul.

Este unul dintre cei mai prestigioși medici radiologi din Turcia, renumit pentru îndelungata sa experiență în radiologia oncologică.

El recomandă radioterapia ca fiind un tratament de mare precizie și cu rezultate satisfăcătoare.

„Ca urmare a efectuării iradierii, celulele tumorale mor sau devin incapabile să crească și să se multiplice, iar tumora se micșorează sau, uneori, dispare in totalitate”, spune specialistul turc.

Invitat în emisiunea „Sănătate fără frontiere”, profesorul doctor Cengiz Gemici a explicat că, datorită tehnologiei de ultimă generație, calitatea vieții pacientului bolnav de cancer, supus ședințelor de radioterapie, crește considerabil.

„Radioterapia este un tratament local, concentrat doar asupra țesutului canceros. Chiar dacă este un tratament care, din cauza toxicității, poate da anumite efecte secundare, ca medic specialist spun că avantajele pe terme lung sunt mult mai importante. În primul rând, șansa la viață”, a mai menționat medicul Cengiz Gemici

Ulterior ședințelor de radioterapie, bolnavii de cancer trebuie să urmeze întocmai recomandările medicului. Efectele secundare gen greață, stări de oboseală, diaree, căderea părului, inflamarea gurii și a gâtului se vor atenua în următoarele 2,3 săptămâni, după finalizarea tratamentului.

Pacientul va fi examinat de către medic la 4, 6 săptămâni de la terminarea iradierii. Asta pentru a se evalua răspunsul corect la tratament.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici:

 

 

 

logo-tratamente_nou_mic-2

© Tratamente în Turcia - 2021