Chirurgie estetică plastică

Operația de mărire a sânilor. Este dureroasă recuperarea? Care sunt riscurile și complicațiile?

Dezamăgirea si frustrarea unui bust mic pot fi depășite prin folosirea diferitelor implanturi  pentru mărirea sânilor naturali.

Chirurgia mamară este în acest moment cea mai frecvent efectuată procedură chirurgicală estetică.

Deoarece percepția s-a schimbat mult în ultimii ani, această intervenție a devenit acceptată si adoptată de multe femei.

Schimbarea aspectului fizic poate fi la fel de importantă ca menținerea sănătății sau a condiției fizice, deoarece întărește sentimentul de încredere în sine.

Înainte de a lua o decizie privind mărirea sânilor, chirurgul estetician sfătuiește pacientele să nu rămână însărcinate după, deoarece, în anumite cazuri, alăptarea poate fi afectată.

Ce este operația de mărire a sânilor

Această intervenție chirurgicală se face pentru mărirea și/sau remodelarea sânilor.

În unele cazuri, chirurgia pentru mărirea sânilor este utilizată pentru a reconstrui sânii după intervenția chirurgicală a cancerului de sân.

Cărui tip de paciente se adresează chirurgia mamară?

Chirurgia mamară poate mări încrederea în sine, însă este important să fiți realistă deoarece această intervenție chirurgicală nu va schimba nimic altceva decât dimensiunea sânilor și poate sau nu să aducă după sine un comportament diferit al oamenilor vis-a-vis de decizia dumneavoastră.

Înainte de a vă decide să efectuați o intervenție chirurgicală de mărire a sânilor, evaluați-vă sincer așteptările și discutați-le cu chirurgul.

Acest tip de operație se adresează femeilor care nu așteaptă o schimbare dramatică a aspectului fizic.

Dacă starea dumneavoastră de sănătate este bună și aveți așteptări realiste, puteți recurge la chirurgia augmentării sânilor.

Pregătirea pentru operația de mărire a sânilor

Medicamentele care conțin acid acetilsalicilic nu trebuie utilizate timp de 3 săptămâni înainte de această intervenție, deoarece acestea afectează capacitatea de coagulare a sângelui.

Dacă fumați, vă sfătuim să renunțați la fumat sau cel puțin să reduceți numărul de țigări fumate înainte de intervenția chirurgicală.

Fumatul încetinește procesul de recuperare și poate provoca un risc crescut de complicații.

Tipuri de implanturi

  • Implanturi saline

Reprezintă aproximativ jumătate din costul implanturilor cu silicon, dar au o senzație mai puțin naturală în comparație cu acestea.

  • Implanturile cu silicon

Acestea sunt cele mai bune implanturi disponibile în prezent în întreaga lume.
Aceste implanturi sunt alcătuite din straturi de cauciuc siliconic. Siliconul utilizat în implanturile cu gel este semi-solid (mai puțin fluid, deci mai puțin probabil să migreze).

Intervenția de mărire a sânilor

Chirurgia pentru mărirea sânilor este o procedură chirurgicală relativ simplă. Se realizează o mică incizie prin care implantul mamar este inserat și poziționat.

Pot fi făcute mai multe tipuri de incizii: periareolar, axilar sau sub sân. În toate cazurile, incizia este foarte mică, astfel încât cicatricea rezultată atunci când este vindecată să fie aproape invizibilă.

Chirurgul va crea o cavitate în care vor fi plasate implanturile mamare, fie direct sub țesutul mamar, fie sub mușchiul pectoral.

Această intervenție chirurgicală este efectuată sub anestezie generală și de obicei durează 1-2 ore.

Cum se realizează operația de mărire a sânilor?

Chirurgul va efectua intervenția de mărire a sânilor folosind una dintre următoarele tehnici:

  • Periareolar

Se face o incizie în jurul areolei (zona circulară întunecată care înconjoară mamelonul).

Posibil ca unele paciente care apelează la operația de marire a sânilor să nu mai poată alăpta.
Totuși interventia fiind limitată la o zonă mică, alăptarea ar trebui să fie posibilă.
Cicatricile sunt de obicei fine, deoarece capacitatea de vindecare în această zonă este mare.

  • lntramamar

Această incizie se face de-a lungul liniei naturale de sub sân.
Cicatricile rezultate pot fi mai vizibile decât cele din incizia periareolară, dar prin această metodă tăietura pentru mărirea sânilor nu trece prin niciun țesut mamar.

  • Axilar

Cu această metodă, incizia se face sub axilă. După ce acest tip de intervenție chirurgicală este posibilă o ușoară asimetrie.

Tipuri de poziționare a implantului mamar

Incizia sub-musculară

Acest tip de incizie oferă cea mai bună șansă de a avea sânii egali ca și mărime, moi și cu o formă armonioasă.

În urma acestei incizii țesutul mamar nu este deteriorat.

Incizia sub-glandulară

Este recomandată pacientelor care au sânii lăsați și este cea mai bună metodă prin care puteți obține o formă naturală, deoarece pot fi alese niște implanturi mici, ce pot fi plasate în spatele mamelonului.

Cu această procedură, durerea postoperatorie este mai mică decât dacă implantul mamar este plasat în partea superioară a mușchilor.

Cusăturile aferente implantului mamar

Dizolvabile

Acestea nu trebuie să fie eliminate

Clasice

Acestea trebuie să fie îndepărtate la 12-18 zile după operația de mărire a sânilor.

Traseul post-operator

Recuperarea începe cu o internare de 2-3 zile în clinică, perioadă în care pacienta va trebui să poarte un sutien chirurgical special, zi și noapte.

Sutienul special va trebui purtat și după externare, timp de 2-3 săptămâni.

Dacă v-a fost introdus un tub de dren acesta va fi îndepărtat la 1-3 zile după operație. Nu va fi posibil să dormiți pe burtă aproximativ cinci săptămâni de la intervenție.

Abia după câteva zile de la intervenție veți putea să faceți duș.

Când veți pleca din clinică vi se vor oferi instrucțiuni cu privire la modul de schimbare a pansamentelor și la fiecare 2-3 zile veți fi chemată pentru o examinare gratuită la clinică, astfel încât chirurgul estetician să vă poată monitoriza.

Procesul post-operator individual este unul foarte important, de aceea vă recomandăm să țineți cont de sfaturile medicului și să urmați o dietă sănătoasă.

Cum mă voi simți după intervenție?

Imediat după intervenția chirurgicală, probabil vă veți simți obosită, somnoroasă și veți simți un mic disconfort și o durere în primele zile postoperatorii.

Chirurgul vă va prescrie antibiotice pentru a preveni o posibilă infecție și vi se vor administra și comprimate pentru a reduce orice inflamație sau durere.

De asemenea, este posibil să vă simțiți ușor deprimată la câteva zile după intervenția chirurgicală.

Aceasta este o consecință normală a stresului și a anesteziei generale, a frustrării ce vine odată cu procesul de vindecare sau a unei dureri pe care poate nu ați prevăzut-o.

Posibile riscuri și complicații

Riscurile specifice chirurgiei mamare pentru o anumită pacientă pot fi determinate numai în momentul consultului.

În 5% dintre cazuri, apare contracția capsulară. Aceasta este o afecțiune care face ca țesutul cicatricial natural care se formează în jurul unui implant mamar să se contracte.

Contracția capsulară poate face sânul să se simtă mai ferm și este o complicație ce apare foarte rar.

Deși este o situație rezolvabilă, corectarea nu este întotdeauna permanentă și trebuie să se înțeleagă că toate procedurile chirurgicale prezintă un anumit grad de risc.

Complicațiile majore în cazul măririi de sâni sunt însă, foarte rare.

Nu uita că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate.

Întreabă specialistul

Discută gratuit cu consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
Sidebar Intreaba Specialistul
Alexandra

Alexandra

Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

Alexandra
Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
Alege comunicarea preferată
chat Contactează-ne