„Obezitatea este o boală gravă, ce nu trebuie neglijată”, interviu cu Pinar Gokcen, medic gastroenetrolog, Istanbul

WhatsApp-Image-2022-04-07-at-16.22.51.jpeg

Sedentarismul și alimentația nesănătoasă sunt principalii factori care duc la apariția obezității. În timp ce unii o privesc doar ca pe o problemă estetică, obezitatea este, de fapt, o boală gravă, ce nu trebuie neglijată. Persoanele cu probleme de greutate prezintă risc crescut în dezvoltarea unor afecțiuni precum hipertensiunea, diabetul zaharat tip 2, bolile cardiace, accidentul vascular cerebral, osteoartrita, anumite forme de cancer, anxietate sau depresie.

Pinar Gokcen este medic gastroenterolog în cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul. Dată fiind vasta experiența profesională, specialistul turc a ajutat sute de persoane să ajungă, în timp, la numărul de kilograme optime.

Pinar Gokcen admite că pentru ca rezultatele să fie cele dorite, munca în echipă este esențială. Asta înseamnă că pacientul supraponderal sau obez lucrează, simultan, cu medicul endocrinolog, gastroenterolog, chirurg, psiholog/psihiatru, nutriționist, dar și instructorul sportiv.

„Tratamentul este unul de durată și implică multă disciplină, dar și voință din partea pacientului. Am tratat cazuri de persoane obeze, aflate în stare critică. S-a pus problema de viață și de moarte”, susține medicul turc.

În interviul acordat emisiunii„ Sănătatea fără Frontiere”, Pinar Gokcen a atras atenția asupra incidenței crescute a obezității. Asta în ciuda politicilor răspândite de combatere a acestei boli grave. În Europa, spune specialistul turc, anual, sunt cheltuiți 70 de miliarde de euro pentru a combate fenomenul obezității și complicațiile acestei maladii.

Pierderea în greutate prin chirurgie nu este un remediu rapid, ci este o intervenție chirurgicala majoră, care poate avea riscuri serioase. Persoanele care suferă o astfel de intervenție chirurgicală trebuie să-și schimbe modul în care se alimentează pentru a nu se îmbolnăvi.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici:

logo-tratamente_nou_mic-2

© Tratamente în Turcia - 2021