”Micșorarea de stomac necesită și schimbarea stilului de viață al pacientului”,  Conf. univ. Dr. Mustafa Atabey, Specialist Chirurgie Generală

11 februarie 2022 Scris de Dr. Murat Gulseven
gastric-sleeve.jpg

Specialiștii OMS preconizează că, în 2025, peste 50% din populația lumii va fi obeză. Vestea bună este aceea că oamenii care ajung să fie diagnosticați cu obezitate, chiar și morbidă, au soluții prin care își pot recăpăta viața normală. Dacă excesul ponderal nu poate fi eliminat prin metodele clasice, există soluția chirurgiei bariatrice.

Conf. univ. Dr. Mustafa Atabey, Specialist Chirurgie Generală este unul dintre cei căutați specialiști din Turcia în domeniul chirurgiei bariatrice. Are peste 12 ani de experiență în tratarea persoanelor supraponderale, atât în ceea ce privește intervenția bariatrică propriu zisă, cât și schemele de tratament ulterioare.

În cadrul emisiunii „Sănătate fără frontiere” a Observatorului Prahovean, specialistul în tratarea obezității a explicat cât de eficientă este chirurgia bariatrică dar și faptul că aceasta este parte a unei proceduri complexe și că nu poate funcționa perfect fără ajutorul pacientului.

Deși este unul dintre chirurgii cu rezultate excepționale în domeniu, doctorul Atabey nu intră în sala de operație decât după ce primește asigurări că pacientul a înțeles intervenția chirurgicală. El este unul dintre promotorii ideii că operația nu este o soluție singulară, ci necesită voință și ajutor din partea pacientului, fiind necesar să își schimbe treptat stilul de viață.

”Alimentația joacă un rol foarte important. Chiar dacă tehnicile de tratament sunt unele dintre cele mai moderne, este foarte important ca pacientul să nu revină la vechile obiceiuri alimentare. Odată căzut în această capcană, intervenția bariatrică nu mai are niciun efect. Persoana reîncepe să acumuleze kilograme, întregul efort fiind, așadar, în zadar”, recomandă chirurgul.

Intervenția chirurgicală este recomandată celor cu un IMC de peste 40 sau 35 – 40  sau existența unor complicații ale sănătății care s-ar putea îmbunătăți odată cu pierderea în greutate. Pentru ca operația să fie 100% eficientă este important să nu se revină la vechile obiceiuri alimentare, iar stilul de viață să fie unul cât mai sănătos, din care să nu lipsească mișcarea zilnică.

Cele mai populare intervenții în chirurgia bariatrică sunt bypassul gastric și operația de micșorare de stomac (gastric sleeve).

Alături de Medical Park, tratamente-turcia.ro a creat două pachete de tratament.

Este vorba despre:

  • Operația de micșorare de stomac (gastric sleeve) – este procedura de micşorare a stomacului, o metodă de tratament pentru scăderea în greutate care implică îndepărtarea unei porțiuni din stomac, care are ca rezultat mai puțină foame și, în cele din urmă, scăderea în greutate.

Durata spitalizării este de 3 zile, durata operației de 1-3 ore, iar cea de recuperare în hotel de 4 nopți.

Prețul unei operații de micșorare de stomac este de 2600 de euro.

  • Bypassul gastric – se efectuează o operație de reducere a volumului stomacului și ocolirea unei porțiuni din intestinul subțire într-un mod care împiedică contactul cu alimentele.

Durata spitalizării este de 3 zile, durata operației de 2-3 ore, iar durata de recuperare în hotel este de 4 nopți.

Prețul acestei intervenții este de 3850 de euro.

Ambele pachete cuprind:

– procedura chirurgicală în sine,

– asigurarea transferului intern,

– spitalizare pe perioada intervenției ALL INCLUSIVE pentru pacient și pentru însoțitor,

– cazare VIP pe perioada intervenției cu mic dejun inclus pentru pacient și pentru însoțitor,

– analize și teste înainte și după operație, precum și medicamentația necesară,

– servicii de pregătire a operației și procedura chirurgicală,

– serviciile medicale de recuperare post operatorie,

– asigurarea unui  translator român-turc, disponibil 24/7 pe toată durata șederii în Turcia,

– asistență juridică și asistență de ghidaj (de tip hospitality) 24 din 24.

Pentru detalii despre această intervenție, dar și despre oferta noastră completă, accesați www.tratamente-turcia.ro și contactați cu încredere echipa care se află în spatele acestui proiect unic pe piața românească.

Puteți urmări emisiunea „Sănătate fără Frontiere”, unde Dr. Mustafa Atabey a vorbit despre obezitate și chirurgia bariatrică:

logo-tratamente_nou_mic-2

ADRESĂ:  Strada Ion Maiorescu, nr. 2, Bl. 33, Ploiești, Prahova, România

EMAIL:  office@tratamente-turcia.ro

TELEFON: 0746 99 22 22

PROGRAM: Non-stop

ASISTENȚĂ TEHNICĂ: 0733 615 328

© Tratamente în Turcia - 2021