Fertilizare in vitro

Întreabă medicul! Tratamente Turcia îți răspunde. Când și cine poate să apeleze la fertilizarea in vitro?

Tratamente Turcia, prin rubrica Întrebări & Răspunsuri, încearcă să vă ajute și să fie cât mai aproape de voi. Cum funcționează? Este simplu, voi adresați întrebări din domeniul medical care vă interesează, iar noi le redirecționăm medicilor noștri și vă răspundem într-un timp cât mai scurt cu putință.

Așteptăm întrebările voastre pe adresa de mail office@tratamente-turcia.ro sau pe whatsapp la tel. 0476.99.22.22. În rubrica de astăzi Doctor Aynur Ersahin ne spune cui îi este recomandată fertilizarea in vitro.

Cine ar trebui să apeleze la Fertilizarea in Vitro (FIV)?

FIV este recomandată în cazul în care alte metode nu au ajutat pacienta să rămână însărcinată.

Recomandarea vine după un consult și depinde de vârsta femeii, de durata perioadei în care s-a încercat obținerea unei sarcini, de funcționarea ovarelor și calitatea spermei și de funcționarea normală a trompelor uterine.

Când ar trebui cuplurile să înceapă FIV?

În primul rând este necesar un test de fertilitate din partea partenerilor.

Dacă nu este depistată o problemă care poate afecta formarea sarcinii, procedura ar trebui să înceapă după 1 an, în cazul femeilor peste 37 de ani, sau după 6 luni în cazul în care au fost semnalate probleme în formarea unei sarcini în trecut.

Până la ce vârstă se poate face FIV?

FIV poatet fi o soluție pentru a rămâne însărcinate doar în cazul femeilor care nu au intrat încă la menopauză și care au ovocite sănătoase. Odată cu înaintarea în vârstă, numărul ovocitelor apte pentru fertilizre scade foarte mult.

Care sunt pașii la FIV?

În prima fază sunt necesare aflarea unor date despre cuplu, cum ar fi vârstă, istoricul infecțiilor, eventuale operații la nivelul organelor genitale, detalii despre obiceiurile cotidiene (cum ar fi fumatul, consumul de alcool, lipsa mșcării).

În funcție de toate aceste date se realizează un plan personalizat care să elimine toți factorii de risc ce ar putea influenta apariția unei sarcini.

Apoi se începe un tratament ce constă în medicație pentru stimularea ovarelor, colectarea ovocitelor și fertilizarea lor și apoi transferul embrionilor în uter.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale unui eșec al FIV

Dacă după mai multe încercări cu FIV nu se ajunge la sarcina dorită, atunci se refac analizele partenerilor, teste detaliate ale spermei, un control amănunțit al uterului, un istoric genetic al partenerilor și chiar analize ale embrionilor rezultați din fertilizare.

În general problemele cele mai întâlnite sunt calitatea slabă a embrionilor folosiți în fertilizare sau cazurile în care embrionul este respins de sistemul imunitar al mamei.

Ce servicii oferiți pacienților străini?

Împreună cu pacienții noștri și cu medicii lor formăm o echipă pentru a putea fi alături de cuplu în toate stadiile tratamentului.

De asemenea ofertele noastre includ multe avantaje, detaliile fiind bine stabilite de specialiștii noștri tocmai pentru a facilita întregul proces.

Dintre aceste detalii putem enumera: cazarea pacienților în locații cât mai apropiate de spital, asigurarea transferului de la /la aeroport, ajutor în găsirea unei metode cât mai simple de plată dar și folosirea asigurărilor medicale, programarea consulturilor medicale pre și post operatorii și ajutor în obținerea actelor necesare pe durata spitalizării.

Mulțumim Doamnei Doctor Ginecolog-Obstetrician Aynur Ersahin, specialist în Fertilizare in Vitro, Medical Park – Turcia, pentru răspunsurile rubricii de astăzi.

Nu uita că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate.

Întreabă specialistul

Discută gratuit consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
Sidebar Intreaba Specialistul
Alexandra

Alexandra

Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

Alexandra
Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
Alege comunicarea preferată
chat Contactează-ne