„În cazul bolilor de rinichi, controalele de rutină sunt esențiale”, interviu cu Sena Ulu, profesor în nefrologie, Istanbul

WhatsApp-Image-2022-04-14-at-13.13.49.jpeg

Bolile renale pot influența capacitatea organismului de a curăța sângele, de a filtra lichidele, de a îndepărta substanțele toxice, dar și de a controla tensiunea arterială.

Atunci când  rinichii nu funcționează așa cum trebuie, apar simptome precum umflături la nivelul gleznelor, vărsături, slăbiciune, somn agitat, dificultăți la respirație și, evident, dureri. Dacă afecțiunea renală nu este tratata la timp se poate instala blocajul renal sau insuficiența renală.

Medicul Sena Ulu este profesor nefrolog în cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul.

Specialistul turc are o bogată experiență în tratarea bolii renale, motiv pentru care pune accent pe importanța controalelor de rutină. Acestea trebuie făcute, preventiv, o dată pe an, mai ales că afecțiunea progresează, de obicei, în tăcere, distrugând mare parte a funcției renale, înainte de a provoca simptome.

„Majoritatea oamenilor prezintă simptome abia când afecțiunea este destul de avansată. Detectarea timpurie a funcției renale deficitare este esențială, deoarece permite un tratament adecvat înainte de instalarea insuficienței renale și a altor complicații”, susține profesorul în nefrologie, Sena Ulu.

În interviul acordat emisiunii„ Sănătatea fără  Frontiere”, Sena Ulu a vorbit despre semnele de alarmă, asociate bolii renale, care ar trebui să ne facă să mergem la un control la medicul nefrolog. Specialistul turc acordă o mare importanță analizării cu atenție a simptomelor, dar și istoricului familial de insuficiență renală.

Ulterior, medicul recomandă testele și analizele necesare pentru stabilirea diagnosticului.

Între 8 și 10% din populația adultă are o anumită formă de afectare a rinichilor. În condițiile în care majoritatea persoanelor cu stadii incipiente ale bolii renale rămân nediagnosticate, eu, ca medic specialist, fac apel la toată lumea să meargă regulat la medicul nefrolog și să-și facă analizele de rutină, pentru a-și evalua funcția renală”, a mai spus Sena Ulu.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici:

logo-tratamente_nou_mic-2

ADRESĂ:  Strada Ion Maiorescu, nr. 2, Bl. 33, Ploiești, Prahova, România

EMAIL:  office@tratamente-turcia.ro

TELEFON: 0746 99 22 22

PROGRAM: Non-stop

ASISTENȚĂ TEHNICĂ: 0733 615 328

© Tratamente în Turcia - 2021