”Sfătuiesc cuplurile care își doresc un copil, să nu renunțe ușor”, interviu cu Aynur Adeviye Erșahin, șeful Departamentului FIV din cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul

IVF-oferta-1.jpg

Foarte multe cupluri nu reușesc să aibă un copil pe cale naturală și asta după luni, poate chiar ani de încercări. Vestea bună pentru cei ce doresc să devină părinți este că fertilizarea in vitro (FIV) este din ce în ce mai accesibilă. Aynur Adeviye Erșahin este de opt ani șeful Departamentului FIV din cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul, una dintre cele mai apreciate clinici din Turcia. În cadrul emisiunii „Sănătate fără frontiere” a Observatorului Prahovean, specialistul în fertilizare in vitro a explicat pas cu pas, care sunt etapele de urmat în îndeplinirea visului de a avea un copil folosind această metodă.

Conform statisticilor, în România  1 din 4 cupluri se confruntă cu problema infertilității. Cauzele acesteia au fost tradițional constatate ca fiind egal împărțite între femei și bărbați. Vârsta înaintată, posibilele infecții din trecut, operații anterioare la ovare, calitatea vieții (dacă este fumător/ fumătoare sau consumator de alcool), toate sunt posibile motive care generează infertilitatea.

Din 2009, Centrul de Fertilizare in Vitro din cadrul  Medical Park Goeztepe Hospital din Istanbul înregistrează o rată de succes ridicată, de până la 65% procent de reușită în ceea ce privește reproducerea asistată. Rezultatele plasează Centrul în fruntea topului celor mai bune organizații de profil din Turcia.

De opt ani, clinica este condusă de medicul Aynur Adeviye Erșahin, conferențiar universitar doctor, specializat în obstetrică-ginecologie și fertilizare in vitro.

În interviul acordat Observatorului Prahovean, renumitul doctor a explicat că principalele cauze ale infertilității sunt atât de natură medicală, cât și legate și de un stil de viață necorespunzător, acesta din urmă incluzând stresul, o alimentație nesănătoasă și fumatul.

Aceasta mai precizează faptul că un cuplu care, din diverse motive, nu poate concepe un copil pe cale naturală, nu trebuie să amâne foarte mult începerea tratamentului. Spre exemplu, în cazul persoanelor trecute de 40 de ani, medicul Aynur Erșahin recomandă începerea tratamentului la nu mai mult de șase luni de la momentul în care constată că nu pot procrea pe cale naturală.

Tratamentul propriu zis constă în stimularea ovulelor, colecta de ovule, fertilizarea ovulelor cu spermă și transplantarea și fertilizarea ovulelor (transfer embrionar). Cu cât mai devreme este început tratamentul FIV, cu atât șansele de reușită sunt mai mari. Dacă există eșec după o primă încercare, atât femeia, cât și bărbatul trebuie să reconstituie planul de tratament. Le recomand să nu renunțe! alături de consultanții noștri, îi susținem în toate etapele tratamentului, astfel încât ei să se simtă confortabil pe tot parcursul procesului de fertilizare in vitro”, spune medicul specialist FIV, Aynur Adeviye Erșahin.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

Interviul integral, realizat cu sprijinul www.tratamente-turcia.ro, poate fi urmărit aici:

logo-tratamente_nou_mic-2

ADRESĂ:  Strada Ion Maiorescu, nr. 2, Bl. 33, Ploiești, Prahova, România

EMAIL:  office@tratamente-turcia.ro

TELEFON: 0746 99 22 22

PROGRAM: Non-stop

ASISTENȚĂ TEHNICĂ: 0733 615 328

© Tratamente în Turcia - 2021