Fertilizare in Vitro

Formele de infertilitate se pot rezolva prin FIV în Turcia

Procesul de reproducere artificială în afara corpului femeii, în laboratorul de fertilizare, ulterior embrionul rezultat fiind transferat ulterior în uterul mamei.

De ce să apelezi la fertilizare in vitro?

Orice sarcină începe cu unirea celulei sexuale feminine (ovocitul) cu celula sexuală masculină (spermatozoidul), proces denumit fertilizare.

Din unirea acestora rezultă o celulă unică ce conține material genetic de la ambii părinți și care prin diviziuni succesive devine un embrion și în cele din urmă un copil.

Procesul de fertilizare se desfășoară de obicei în trompele uterine, unde ovocitul ajunge din ovare în urma ovulației, iar spermatozoidul în urma contactului sexual.

În cazul fertilizării in vitro, acest proces se produce în afara corpului femeii, în laboratorul de fertilizare, ulterior embrionul rezultat fiind transferat în uterul mamei. Fertilizarea in vitro schimbă așadar doar locul în care se produce fertilizarea și primele stadii de dezvoltare ale embrionului, în rest sarcina derulându-se normal.

În majoritatea cazurilor, pentru obținerea ovocitelor este posibil să fie necesară utilizarea unor medicamente care să stimuleze producerea și maturarea lor înainte de recoltare.

Nu toate cuplurile cu infertilitate pot beneficia de fertilizarea in vitro.

Cât costă Fertilizarea in Vitro prin Tratamente Turcia?

Prețul pachetului FIV începe de la
€ 3500
Standard
reprezentare grafică intervenție fertilizare in vitro

Ce conține pachetul Fertilizare in Vitro în Turcia Standard

asistență juridică și ghidaj permanent înainte și postoperator
transferuri interne
translator română-turcă
1 insoțitor inclus (spital/hotel)
analize și servicii preoperatorii
intervenția FIV
consult pre/post operator

Solicită o programare

În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție. Află ce tip de operație ți se potrivește.

  Pentru ce afecțiuni este recomandată fertilizarea in vitro?

  Principalele afecțiuni în care este indicată și funcționează fertilizarea in vitro sunt (orice cuplu sau orice femeie necăsătorită sunt îndreptățite să aplice pentru fertilizarea in vitro, pentru orice formă de infertilitate):

 • Boli ale trompelor uterine (cu obstrucție sau leziuni sechelare tubare)
 • Subfertilitatea masculină (de exemplu reducerea numărului sau a motilității spermatozoizilor)
 • Endometrioza
 • Tulburări ovulatorii (de exemplu în cazul ovarelor polichistice)
 • Valori crescute ale fragmentării ADN-ului spermatozoizilor
 • Infertilitatea de cauză neprecizată/necunoscută
 • Indivizi cu o afecțiune genetică
O variantă a FIV este tehnica prin care se introduce un singur spermatozoid într-un ovul prin injectare intracitoplasmatică (ICSI - IntraCytoplasmic Sperm Injection). Aceasta metodă permite fertilizarea atunci când subfertilitatea masculină este severă.

Etapele procedurii de fertilizare in vitro

Stimularea ovariană controlată

Presupune un protocol lung sau un protocol scurt. În ziua stabilită de medic, pacienta va începe un tratament injectabil, fiind necesară urmărirea ecografică, dozarea unor hormoni.

Medicul va stabili schema de tratament potrivită pentru fiecare pacientă și va programa pacienta pentru a o urmări ecografic. Tratamentul medicamentos poate fi atât injectabil, cât și oral, de obicei fiind vorba despre medicație hormonală. De asemenea, pacientei i se vor solicita anumite analize hormonale.

Aspirarea ovocitelor

Se referă la aspirația foliculară efectuată sub anestezie, după administrarea unei injecții cu hCG.

Puncția ovariană și aspirarea ovocitelor mature se realizează sub anestezie, după 36 de ore de la administrarea unei injecții cu hCG pentru declanșarea ovulației. După intervenție, pacientele sunt sfătuite să se hidrateze, să se odihnească și să anunțe medicul în cazul unor eventuale complicații.

Fertilizarea ovocitelor

Ovocitele și spermatozoizii sunt puși într-un mediu de cultură. Ovocitele sunt lăsate fie să se fertilizeze natural, fie prin injecție citoplasmatică, adică în fiecare ovul se injectează spermatozoidul. Evoluția embrionilor este urmărită în laborator.

Evolutia embrionilor este urmărită de către embriolog, iar apoi se va decide ziua în care embrionii vor fi transferați (3 – 5). Trebuie să știți că nu toate ovocitele vor fi fertilizate, așa că numărul de foliculi aspirați nu va fi același cu cel al embrionilor obținuți.

Embriotransferul

Momentul optim este stabilit de către medic, deoarece organismul trebuie să îndeplinească anumite criterii. Transferul embrionilor se poate realiza fie în ciclul respectiv de FIV, fie într-un alt ciclu separat, embrionii viabili putând fi congelați.

Embriotransferul este o procedura simplă, nedureroasă, ce presupune introducerea în colul uterin a unui cateter ce conține embrionul. După 10 zile de la embriotransfer, dozarea hormonului beta-hCG va confirma sau nu reușita procedurii.

Factorii care influențează reușita procedurii de FIV

Există anumiți factori care influențează sau afectează consecințele sau urmările acestei proceduri. Este important să știi, totuși, că probabilitatea de obținere a unei sarcini scade după fiecare ciclu de tratament, spun specialiștii în infertilitate. 

Există și alți factori care influențează rezultatele fertilizării in vitro:

Vârsta

Vârsta femeii care apelează la acest tratament este cel mai puternic factor care influențează șansele de reușită; vârsta poate indica dacă fertilizarea in vitro va rezulta în nașterea unui copil viu sau nu. Șansele de succes ale fertilizării in vitro se reduc pe măsură ce femeia înaintează în vârstă.

Numărul de embrioni transferați

Cu cât sunt transferați mai mulți embrioni în uterul femeii care încearcă să conceapă un copil, cu atât este mai mare șansa de reușită. 

Chiar și așa, transferul a numeroși embrioni crește și riscul de sarcini multiple (care înseamnă un risc crescut atât pentru femeia însărcinată, cât și pentru fetuși). În unele țări, transferul a mai mult de doi embrioni pe un ciclu de tratament este descurajat, pentru a se reduce riscul de a naște mai mulți copii.

Numărul tratamentelor anterioare

Șansa de a naște bebelușii vii este constantă în primele trei cicluri de tratamente cu fertilizare in vitro, însă rata de succes scade ulterior.

Originea ovocitelor (ovulelor)

Originea ovulelor (dacă gameții care vor fi implantați ulterior provin de la o donatoare sau de la femeia care va purta copilul în pântece) influențează probabilitatea ca fertilizarea in vitro să aibă succes.

Rata de succes este mult mai probabilă dacă un embrion este obținut din ovocitele femeii în care urmează să fie implantat.

Depozitarea sau păstrarea gameților

Tratamentul, adică fertilizarea in vitro, va avea o șansă mai bună de succes dacă se folosesc ovule proaspăt recoltate decât dacă s-ar folosi gameți congelați sau embrioni congelați.

Istoricul medical al sarcinilor

Fertilizarea in vitro are o probabilitate mai mare de succes în cazul femeilor care au avut o naștere la activ (au născut un copil viu) decât în cazul femeilor care nu au reușit acest lucru.

Consumul de alcool

Chiar și consumul de alcool moderat (de exemplu, o băutură alcoolică pe zi) în cazul femeilor sau bărbaților care urmează un tratament de fertilizare in vitro reduce probabilitatea ca procedura să aibă succes.

Fumatul

Fumatul, atât în cazul mamei, cât și în cazul tatălui reduce probabilitatea ca tratamentul de reproducere asistată să aibă succes.

Folosirea drogurilor și a substanțelor interzise

Folosirea drogurilor recreaționale, cum ar fi cocaina sau marijuana și anumite medicamente eliberate fără prescripție medicală – cum ar fi steroizii – reduc fertilitatea cuplului. 

Chiar dacă nu există studii care să examineze impactul folosirii drogurilor și medicamentelor asupra rezultatelor fertilizării in vitro, există o probabilitate ca abuzul de substanțe de acest gen să reducă șansele de succes în cazul FIV.

Contraindicații în realizarea FIV

Pentru fertilizarea in vitro (FIV) există câteva contraindicații, cum ar fi:

 • bolile mintale și bolile somatice
 • malformațiile uterine congenitale sau deformările uterine dobândite care fac imposibilă implantarea embrionului sau sarcina propriu-zisă
 • tumorile ovariene
 • tumorile uterine benigne (necanceroase), care necesită un tratament chirurgical
 • bolile acute inflamatorii, indiferent de unde sunt localizate acestea
 • Implicațiile psihologice ale fertilizării in vitro

  Metodele de reproducere asistată implică din partea cuplului eforturi financiare, fizice și emoționale semnificative. Stresul de natură psihologică și problemele emoționale sunt frecvente în cazul cuplurilor care apelează la FIV, în special dacă fertilizarea in vitro nu a avut succes.

  Femeile care apelează la această procedură mărturisesc că au învățat să aibă grijă de ele în sensul că au căutat metode să se destreseze, să facă față emoțiilor și îndoielilor, în special în perioadele stresante ale procedurii și în perioadele de incertitudine.

  Psihologii spun că un diagnostic de infertilitate poate avea un preț mare la nivel emoțional, iar în timpul etapelor FIV, cuplul trece prin perioade dificile, solicitante atât din punct de vedere fizic, cât și mental. De aceea, dacă simți nevoia de a discuta cu un specialist, nu ezită să apelezi la serviciile unui psiholog sau psihoterapeut.

  Riscurile și complicațiile asociate cu FIV

  La fel ca în cazul oricărei proceduri medicale, există câteva riscuri asociate cu fertilizarea in vitro. Complicațiile în urma FIV includ următoarele:

 • Sarcina extrauterină sau ectopică - atunci când ovulul se implantează în exteriorul uterului și nu în uter, așa cum ar fi normal.
 • Sarcini multiple, care cresc riscul ca bebelușul să aibă o greutate foarte mică la naștere și riscul de naștere prematură.
 • Sindromul de hiperstimulare ovariană, o afecțiune rară care implică acumularea de lichid în exces în abdomen și în piept.
 • Avort spontan sau pierderea sarcinii.
 • Sângerări, infecție sau deteriorarea intestinelor sau vezicii - acestea sunt complicații rare.
  • De ce să alegi Tratamente Turcia

  • Abordare personalizată, adaptată la nevoi diferite și unice pentru fiecare pacient.
  • Suntem asociați cu spitale din Turcia, Istanbul, cu experiență îndelungată.
  • Intervențiile de chirurgie bariatrică sunt realizate în centre dedicate.
  • Intervențiile de chirurgie bariatrică sunt realizate în centre dedicate.
  • Împreună cu partenerii noștri am creat un întreg program dedicat pacienților care suferă de obezitate.
  • Asigurăm translator, fiind conștienți că pacienții noștri au nevoie de comunicare permanentă.
  • Echipa medicală, alcătuită din medici competenți și personal dedicat de specialitate, va fi în contact cu tine oricând ai nevoie atât înainte, cât și după operație, în perioada de monitorizare, pe termen lung.
  • Decizia de a te opera este una personală, iar motivele pentru care cei care suferă de obezitate decid să treacă prin intervenția de micșorare a stomacului sunt diferite, de la considerente estetice, afecțiuni asociate kilogramelor în plus sau chiar depresie.

  Solicită o programare

  În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție chirurgicală bariatrică. Află ce tip de operație ți se potrivește.

  Întreabă specialistul

  Discută gratuit consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
  Sidebar Intreaba Specialistul
  Alexandra

  Alexandra

  Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

  Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

  Alexandra
  Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
  Alege comunicarea preferată
  chat Contactează-ne