TRATAMENTE TURCIA

CALITATE MEDICALA

CEL MAI BUN CONSULTANT

IN 2023

office@tratamente-turcia.ro

+40 746 992 222

Alege Tratamente Turcia pentru o experiență medicală de neuitat, cu acces la tratamente de ultimă oră și o echipă dedicată ție!

logo Tratamente Turcia
Obstetrică și Ginecologie

Află despre procedura de înghețare a embrionilor

Aynur Adeviye Erșahin este conferențiar universitar doctor, absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității din Ankara. Din 2014, conduce Departamentul de Fertilizare in Vitro din cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul.  Are o vastă experiență în obstetrică – ginecologie și fertilizare in vitro, fiind unul dintre medicii turci cu rezultate foarte bune în ceea ce privește reușita procedurii de fertilizare in vitro (reproducerea asistată), în cazul cuplurilor infertile.

Medicul Aynur Erșahin vorbește, în premieră, despre procedura de înghețare a embrionilor, o procedură efectuată cu succes în cadrul Departamentului FIV pe care aceasta îl conduce.

Multe cupluri aleg să facă un transfer de embrioni congelați (FET) dacă au făcut anterior o procedură IUI fără succes sau dacă au embrionii rămași de la un ciclu FIV inițial. Unele cupluri nu agreează ideea distrugerii embrionilor doar pentru că ei “au rămas” dintr-un ciclu FIV.

Alte cupluri știu sau suspectează faptul că vor avea nevoie în viitor de o nouă procedură FIV și preferă să-și congeleze embrionii pentru a face următorul ciclu FIV mai puțin stresant psihic pentru femeie. Pentru a face un ciclu FIV, sunt creați numeroși embrioni, pentru a ne asigura că sunt suficienți embrioni sănătoși și viabili pentru transfer.

Cele mai multe cupluri decid să-și înghețe unii dintre acești embrioni pentru a le acorda oportunitatea de a avea o nouă sarcină din nou în viitor sau pentru a-i folosi într-un ciclu FIV ulterior.

Cuplurile ce primesc embrioni donați, de asemenea trebuie să treacă printr-o procedură de transfer a embrionilor congelați FET, deoarece toți embrionii donați trebuie să fie congelați pentru cel puțin 6 luni, pentru a li se asigura sănătatea și siguranța.

Rata de succes a transferului embrionilor congelați (FET) depinde de o serie de factori, în special de vârsta mamei și de numărul de embrioni transferați. De obicei rata de succes este in jur de 20% per ciclu.

Este important să știm că nu toți embrionii vor supraviețui procesului de congelare și de dezghețare prin care trec. Cam 70% din embrioni supraviețuiesc congelării și aceasta poate avea uneori impact asupra ratei de succes a transferului embrionilor congelați (FET). Acest fapt face să fie necesară congelarea și dezghețarea unui număr suficient de embrioni, atunci când se efectuează procesul de FET.

Nu uita că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. 

Întreabă specialistul

Discută gratuit cu consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
Sidebar Intreaba Specialistul

Descoperă excelența în îngrijirea medicală din Turcia! Suntem aici pentru tine!

Alexandra

Alexandra

Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

Alexandra
Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
Alege comunicarea preferată
chat Contactează-ne