De vorbă cu profesorul doctor Ayșe Adin Selcuk, medic ORL din Istanbul

Screenshot_7.png

Intervenția chirurgicală care are ca scop remodelarea din punct de vedere estetic a nasului se numește rinoplastie. Operația are, de asemenea, și un caracter funcțional. Deviația de sept, traumatismele sau cornetele înfundate sunt doar câteva dintre problemele pe care medicul le poate rezolva în urma intervenției de rinoplastie.

Profesorul doctor Ayșe Adin Selcuk face parte din elita medicilor specializați pe otorinolaringologie din Turcia. Este șef al departamentului ORL din cadrul Medical Park Goztepe Hospital, Istanbul. De peste 20 de ani a efectuat cu succes operații de corecție a nasului, redând, astfel, starea de bine pentru sute, chiar mii de pacienți.

Chirurgia estetică a nasului se adresează atât femeilor cât și bărbaților. În cadrul consultației, medicul examinează trăsăturile feței, precum și exteriorul și interiorul nasului.

Aceasta examinare îl ajută pe specialist să determine care sunt modificările necesare la nivelul nasului și dacă intervenția va avea un impact și asupra funcțiilor respiratorii.

După consultație, în baza recomandărilor medicale, pacientul se poate programa la operație.

Ea poate fi o operație care să rezolve o problemă estetică, ori una funcțională, de sănătate.

Rezultatul rinoplastiei, spune medicul turc Ayșe Adin Selcuk, poate fi văzut abia după îndepărtarea atelei, adică după 7 – 8 zile. Nasul poate să rămână umflat pentru încă circa două săptămâni, de aceea se recomandă repausul relativ cel puțin 10 zile după intervenție.

Este interzis orice efort fizic în primele săptămâni. De asemenea, trebuie evitată orice traumă a nasului în toată perioada de vindecare.

Rezultatul definitiv se poate aprecia după 6 luni-1 an, după ce cicatrizarea s-a definitivat. Cel mai adesea, corecția nasului se face fără cicatrici externe, vizibile.

Durerile postoperatorii sunt ușoare și se calmează cu o medicație corespunzătoare.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru a obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

Interviul integral, realizat cu sprijinul www.tratamente-turcia.ro, poate fi urmărit aici:

logo-tratamente_nou_mic-2

© Tratamente în Turcia - 2021