TRATAMENTE TURCIA

CALITATE MEDICALA

CEL MAI BUN CONSULTANT

IN 2023

office@tratamente-turcia.ro

+40 746 992 222

Alege Tratamente Turcia pentru o experiență medicală de neuitat, cu acces la tratamente de ultimă oră și o echipă dedicată ție!

logo Tratamente Turcia
Nefrologie

Cum să previi bolile de rinichi

ecografie la rinichi

Bolile renale pot influența capacitatea organismului de a curăța sângele, de a filtra lichidele, de a îndepărta substanțele toxice, dar și de a controla tensiunea arterială.

Atunci când  rinichii nu funcționează așa cum trebuie, apar simptome precum umflături la nivelul gleznelor, vărsături, slăbiciune, somn agitat, dificultăți la respirație și, evident, dureri. Dacă afecțiunea renală nu este tratata la timp se poate instala blocajul renal sau insuficiența renală.

Medicul Sena Ulu este profesor nefrolog în cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul.

Specialistul turc are o bogată experiență în tratarea bolii renale, motiv pentru care pune accent pe importanța controalelor de rutină. Acestea trebuie făcute, preventiv, o dată pe an, mai ales că afecțiunea progresează, de obicei, în tăcere, distrugând mare parte a funcției renale, înainte de a provoca simptome.

„Majoritatea oamenilor prezintă simptome abia când afecțiunea este destul de avansată. Detectarea timpurie a funcției renale deficitare este esențială, deoarece permite un tratament adecvat înainte de instalarea insuficienței renale și a altor complicații”, susține profesorul în nefrologie, Sena Ulu.

În interviul acordat, Sena Ulu a vorbit despre semnele de alarmă, asociate bolii renale, care ar trebui să ne îndemne să mergem la un control la medicul nefrolog. Specialistul turc acordă o mare importanță analizării cu atenție a simptomelor, dar și istoricului familial de insuficiență renală.

Ulterior, medicul recomandă testele și analizele necesare pentru stabilirea diagnosticului.

Între 8 și 10% din populația adultă are o anumită formă de afectare a rinichilor. În condițiile în care majoritatea persoanelor cu stadii incipiente ale bolii renale rămân nediagnosticate, eu, ca medic specialist, fac apel la toată lumea să meargă regulat la medicul nefrolog și să-și facă analizele de rutină, pentru a-și evalua funcția renală”, a mai spus Sena Ulu.

Nu uita că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. 

Întreabă specialistul

Discută gratuit cu consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
Sidebar Intreaba Specialistul

Descoperă excelența în îngrijirea medicală din Turcia! Suntem aici pentru tine!

Alexandra

Alexandra

Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

Alexandra
Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
Alege comunicarea preferată
chat Contactează-ne