Informații utile

Cum să obținem Concediu Medical pentru Intervenții în Străinătate

Pacienta la iesirea din spital

Ai planificat totul cu grijă, de la alegerea clinicii până la detalii legate de călătorie. Dar, odată întors acasă, te confrunți cu o nouă provocare: cum să obții concediul medical necesar pentru o recuperare completă, fără griji. Ești în locul potrivit pentru a afla exact ce trebuie să faci!

Navigând prin acest ghid, vei descoperi cum poți transforma procesul aparent complicat de obținere a concediului medical într-un demers simplu și eficient. Vom parcurge împreună fiecare etapă, de la documentele necesare până la procedura de depunere la Casa de Asigurări de Sănătate. Vom aborda chiar și subtilitățile legate de tipurile de intervenții care se califică și cum poți clarifica aceste aspecte în documentația ta.

Este momentul să te concentrezi pe cel mai important aspect: sănătatea și recuperarea ta. Haide să explorăm împreună cum poți obține acel concediu medical esențial după o intervenție în străinătate, astfel încât să te poți întoarce la viața de zi cu zi cu energie și optimism. Citește cu atenție pentru că informațiile următoare sunt cheia unei recuperări lipsite de stres!

6 pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține concediu medical

Iată în continuare etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru a te asigura că lucrurile merg bine.

  1. Țara în care efectuați intervenția trebuie să facă parte din Comunitatea Europeană sau să aibă un acord încheiat cu România în sectorul sănătății (Turcia se încadrează în aceste criterii).
  2. Trebuie să solicitați de la spitalul la care v-ați operat documentele care atestă că operația a avut loc și o fișă pe care să fie precizat numărul de zile pentru care se recomandă repaus.
  3. Este foarte important ca pe documentele de spitalizare să fie precizată o problemă funcțională (deviație de sept, nu rinoplastie). Dacă sunt corectate atât partea funcțională cât și cea estetică, trebuie să fie precizate ambele.
  4. Documentele trebuie traduse autorizat (aprox. 75 lei/pagina pt limba turcă) și depuse în termen de 15 zile calendaristice de la întoarcerea în țară la Casa de Asigurări de Sănătate de care aparțineți.
  5. Documentele care trebuie depuse la CAS sunt următoarele: Adeverința de la locul de muncă – modelul tip pt concedii medicale, documentele de spitalizare care atestă incapacitate de muncă – traduse autorizat și o cerere tip în care va treceți datele de identificare și solicitați eliberarea certificatului de concediu medical precizând perioada pentru care aveți nevoie. Cererea se poate scrie și de mână.
  6. În aproximativ o săptămână de la depunerea cererii la CAS puteți ridica certificatul de concediu medical pe care îl duceți apoi la angajator.

Salvează Lista de mai sus în format PDF

Am pregătit pentru tine lista de mai sus sub forma unui checklist pe care o poți avea mereu la îndemână pentru a nu rata niciodată obținerea concediului medical.

Leadmagnet Concediu Medical Checklist

Întreabă specialistul

Discută gratuit cu consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
Sidebar Intreaba Specialistul
Alexandra

Alexandra

Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

Alexandra
Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
Alege comunicarea preferată
chat Contactează-ne