„Controalele de rutină sunt vitale în depistarea cancerului ginecologic”, spune Tolga Tașci, medic specialist ginecologie oncologică, Istanbul

WhatsApp-Image-2022-05-09-at-13.00.07-1.jpeg

România ocupă primul loc în Europa în ceea ce privește numărul femeilor depistate cu cancer de col uterin, conform unui studiu realizat în anul 2020 de către Asociația Internațională pentru Prevenția Cancerului de Col Uterin. Majoritatea cancerelor la nivelul sistemului reproducător feminin sunt diagnosticate, din păcate, în faze avansate.

Profesorul doctor Tolga Tașci este medic specialist obstetrică ginecologie și ginecologie oncologică în cadrul Medical Park Goztepe Hospital, Istanbul.

Oricât de gravă ar fi fost situația, medicul Tașci merge pe principiul „niciodată nu este prea târziu pentru a salva viața pacientei”.

Datorită vastei sale experiențe, profesorul doctor Tolga Tașci a reușit să salveze viața multor femei depistate cu diverse forme de cancer ginecologic.

Dincolo de intervenția chirurgicală clasică, specialistul turc folosește, în tratarea diverselor forme de cancer ginecologic, operația laparoscopică. Chimioterapia și radioterapia sunt și ele necesare atunci când boala este depistată tardiv.

„Femeile nu trebuie să neglijeze efectuarea controalelor de prevenție, anual. Ele au rolul de a depista leziunile în stadii incipiente, atunci când se poate alege o variantă de intervenție minim invazivă, iar șansele de vindecare sunt maxime”, spune medicul Tolga Tașci.

Miercuri, de la ora 20.00, specialistul turc explică în cadrul emisiunii „Sănătate fără frontiere” care este rolul controalelor de rutină, dar și modalitățile de intervenție în cazul femeilor depistate cu cancer ginecologic în stadiu avansat.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

logo-tratamente_nou_mic-2

© Tratamente în Turcia - 2021