Rinoplastie

Peste 500 de operații de rinoplastie anul trecut în spitalele din Turcia

Nasul este elementul central al feței și ca urmare are o importanță estetică deosebită. Modificarea formei sau dimensiunilor piramidei nazale poate determina schimbarea semnificativă a înfățișării și a armoniei locale.

Ce este operația de rinoplastie?

Corectia nazala prin rinoplastie în turcia
Corecție nazală prin rinoplastie
Operația de remodelare a nasului (rinoplastia) este probabil cea mai frecvent practicată intervenție chirurgicală estetică. Chirurgul remodelează nasul pentru a schimba unghiul dintre buza superioară și nas, pentru a modifica aspectul nărilor, pentru a micșora dimensiunea nasului sau pentru a elimina o denivelare pe punte.
Indiferent de motivul principal al procedurii, scopul rinoplastiei este întotdeauna obținerea unui rezultat cât mai echilibrat și cât mai natural posibil, păstrând sau îmbunătățind în același timp funcția nazală.

Câte tipuri de operații de rinoplastie există?

Rinoplastia este, în general, o operație ușoară ce are, totuși, nevoie de câteva zile de repaus și recuperare. Cu cât ne informăm mai bine cu privire la aceasta intervenție și cântărim cu atenție decizia, cu atât mai îmbucurătoare vor fi rezultatele.
Există mai multe tipuri de operații de rinoplastie în funcție de scopul dorit, dar și de maniera în care este executată. Astfel, o rinoplastie poate fi:
 1. Rinoplastie închisă

  Procedura este efectuată sub anestezie generală și constă în efectuarea a două incizii în partea interioară a nărilor. Prin aceste incizii medicul are acces la structura nasului modificând astfel forma și dimensiunile acestuia conform fizionomiei pacientului. Rinoplastia închisă este o operație care necesită mult mai multă experiență și expertiză. Prin urmare, alegerea unui medic este foarte importantă pentru o intervenție chirurgicală de succes.

 2. Rinoplastie deschisă

  Față de rinoplastia închisă, rinoplastia deschisă prezintă și o incizie la nivelul columelei (zona ce separă nările). Pielea este decolată, cartilajul și osul sunt corectate, apoi se execută sutura. În acest caz, medicul are o vizibilitate mai bună asupra structurilor nasului. În ceea ce privește incizia la columela, aceasta se vindecă foarte repede, astfel încât la 3 luni după operație este foarte greu detectabilă. Evident că fiecare din aceste metode au indicația lor.

 3. Rinoplastia secundară

  Este operația care se execuă după o primă rinoplastie a căror rezultate nu au fost mulțumitoare. O rinoplastie secundară, în afara dificultăților tehnice, implică și o dedicare deosebită din partea chirurgului pentru a câștiga încrederea unui pacient deseori traumatizat în urma unei intervenții nereușite.

 4. Rinoplastia augmentativă

  Deși sunt rare cererile, există pacienți care își doresc o augmentare (mărire) la nivelul nasului. Este o situație care se adresează mai mult persoanelor cu un nas prăbușit, o proiecție mică a nasului.

 5. Rinoplastie nechirurgicală

  Remodelarea nasului se poate face și prin metode nechirurgicale, prin injectarea substanțelor de umplere în țesuturile moi. Este o procedură ce nu necesită anestestezie și poate netezi, umple și estompa neregularitățile nasului. Varianta nechirurgicală poate contribui și la micșorarea dimensiunii nasului.

  Desigur, în cazul rinoplastiei nechirurgicale, rezultatele nu au caracter permanent și nici nu sunt garantate.

 6. varianta noninvazivă nechirurgicală de rinoplastie
  Rinoplastie nechirurgicală

Cât costă Rinoplastia Primară prin Tratamente Turcia?

Prețul pentru operația de rinoplastie începe de la
€ 2700
Oferta limitată
reprezentare grafică intervenție de rinoplastie

Ce conține pachetul Rinoseptoplastie în Turcia All Inclusive

asistență juridică și de ghidaj permanentă înainte și postoperator
transferuri interne
translator română-turcă
spitalizare cu 3 mese/zi
hotel cu mic dejun inclus
1 insoțitor inclus (spital/hotel)
analize și servicii preoperatorii
consult pre/post operator
intervenția chirurgicală
servicii de îngrijire medicală

Solicită o programare

În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție. Află ce tip de operație ți se potrivește.

  Care sunt beneficiile rinoplastiei estetice?

  rinoplastia estetică
  Rinoplastia are beneficii concrete, vizibile după câteva zile de la operație. Cu toate acestea, aspectul final și rezultatele procedurii pot fi observate pe deplin după 12 luni, odată ce corpul se vindecă.
 • Mărește sau micșorează dimensiunea nasului
 • Reface forma nărilor
 • Reduce vârful nazal
 • Reduce puntea (nasul cârn)
 • Îmbunătățește echilibrul și armonia trăsăturilor faciale
 • Are un efect pozitiv asupra esteticii faciale generale
 • Corectează problemele asociate cu un sept deviat
 • Îmbunătățește respirația
 • Îndreaptă cocoașa și obține un dors drept sau ușor concav
 • Îngustează un vârf lat sau bulbos
 • Ridică vârful nasului
 • Rotunjește un vârf prea ascuțit
 • Îndepărtează asimetriile

  Care sunt beneficiile rinoplastiei reconstructive?

  rinoseptoplastia reconstructivă
  Rinoplastie reconstructivă
  Rinoplastia poate să asocieze proceduri ORL, respectiv de înlăturare a obstrucției nazale (ex. corecția deviației de sept nazal).
 • Corectarea unor malformații congenitale ale nasului
 • Corectarea unor deformări posttraumatice
 • Remodelarea nasului după îndepărtarea unor formațiuni tumorale
 • Corectează problemele asociate cu un sept deviat

  Beneficiile pe plan medical ale operației de rinoplastie

  În cazul în care un pacient efectuează operația de rinoplastie din motive medicale, precum o deviație de sept sau traumatisme la nivelul septului, beneficiile vor fi mai mult decât evidente.
  rinoseptoplastia trarează sforăitul
 • Îmbunătățirea respirației
 • Reducerea sforăitului
 • Mai puține dureri de cap
 • Episoade mai puține de sinuzită
 • Exercițiile fizice sunt mai tolerabile
 • Un somn odihnitor
 • Respirația nazală este extrem de importantă pentru starea de sănătate a unei persoane, aceasta fiind și cea de bază. În momentul în care nu mai putem respira corect pe nas, vom trece la respirația orală, fapt ce duce la creșterea riscului de apariție a alergiilor și virozelor. Astfel, este esențial pentru starea noastră optimă de sănătate să avem o respirație nazală corectă.

  Beneficiile pe plan emoțional ale operației de rinoplastie

  În situația în care rinoplastia este realizată în scop estetic (pentru a îndrepta nasul, a micșora nările, ș.a.) atunci beneficiile sunt de ordin emoțional. După operația de rinoplastie, pacientul:
  Remodelarea nasului prin operație de rinoplastie în Turcia
  Înainte și după rinoplastie
 • Își va recăpăta încrederea în sine
 • Își va spori stima de sine
 • Va deveni mai încrezător
 • Va avea o viață mai activă din punct de vedere social, fapt ce va conduce la o îmbunătățire a vieții de zi cu zi

  Cum este alcătuit nasul și care sunt formele acestuia?

  reprezentare nas normal
  nas normal
  reprezentare nas bulbos
  nas bulbos
  reprezentare nas pătrățos
  nas pătrățos
  reprezentare nas ascuțit
  nas ascuțit

  Nasul are forma unei piramide formate din oase și cartilaje, acoperită la exterior de piele, iar la interior căptușită cu mucoasă. Sub piele există un strat subțire muscular, responsabil de încrețirea pielii de la acest nivel și de dilatarea și construcția narilor.

  Oasele nazale se aseamănă cu un acoperiș, care se continua la partea inferioară cu cartilaje triunghiulare , iar între acestea, pe linie mediană se afla cartilajul septal. La extremitatea nasului, deasupra orificiilor narinare se afla cartilajele alare, a căror formă determină aspectul vârfului nasului (lobulul).

  Când este indicată operația de rinoplastie?

  Operația de rinoplastie, fiind o procedură strict personalizată, este recomandată atunci când:
 • Pacientul a ajuns la vârsta adultă (peste 18 ani), când elementele feței și-au desăvârșit creșterea
 • Starea de sănătate este bună
 • Așteptările pacientului sunt realiste

  Ce alte intervenții se pot face împreună cu rinoplastia?

  Odată cu rinoplastia se poate face, în primul rand, septoplastia (repararea deviației de sept) sau oricare dintre intervențiile care se adresează aspectului estetic sau funcționalității nazale. Fiind o operație destul de delicată nu sunt recomandate și alte intervenții asociate cu aceasta.

  În ce constă consultația preoperatorie intervenției de rinoplastie?

  măsurarea nasului înainte de rinoplastie
  Vizita preoperatorie la anestezist este obligatorie. De asemenea, atât chirurgul, cât și anestezistul, vor răspunde tuturor întrebărilor pacientului legate de intervenție.
  În timpul consultației chirurgul va avea în vedere următorii pași:
 • Va evalua forma și dimensiunile nasului în relație cu celelalte elemente ale feței și cu proporțiile ideale.
 • Va analiza unghiul format de nas cu buza superioară, care ideal trebuie sa fie de 90 de grade la bărbat și peste 90 de grade la femei.
 • Va observa simetria nărilor și poziția peretelui despărțitor dintre acestea (septul nazal), precum și eventualele tulburări respiratorii.
 • Va evalua calitatea pielii de la nivelul piramidei nazale, întrucât cu cât aceasta este mai groasă, cu atât se va mula mai puțin peste suportul osteocartilaginos de dimensiuni reduse, limitând schimbările obținute prin operație.
 • Va efectua fotografii și măsurători referitoare la dimensiunile actuale ale nasului.
 • Va evalua starea de sănătate a pacientului și obține informații legate de istoricul medical al acestuia. De asemenea, medicul va recomanda efectuarea unor investigații preoperatorii (analize de sange, investigații imagistice, consult ORL) și va ajusta sau va stopa administrarea unor medicamente care cresc riscul de sângerare (aspirină, anticoagulante orale, medicație naturistă, etc).

  Ce investigații sunt necesare înainte de operația de rinoplastie?

  1. Analize de sange

   În primul rând, se fac investigații de rutină, care să ateste starea de sănătate a pacientului. Este necesar un set standard de analize.

  2. Investigații imagistice

   Radiografia masivului facial va oferi detalii despre arhitectura piramidei nazale; uneori, în cazul unei alterări importante a formei piramidei nazale sau în cazul obstrucției nazale asociate se poate impune efectuarea unui CT sau RMN

  Cum se desfășoară operația de rinoplastie?

  Rinoplastia se practică în general sub anestezie generală, dar este posibilă și anestezia locală asociată cu sedare intravenoasă. Inciziile pot fi practicate în interiorul nasului (tehnica închisă), asigurând accesul la cartilajele și oasele nazale care vor fi modelate. Rinoplastia deschisă asigură vizualizarea directă a structurilor osteo-cartilaginoase nazale, dar presupune o mică incizie externă la nivelul columelei (puntea de piele care separă cele două nări).

  Remodelarea nasului presupune fie reducerea anumitor structuri ale acestuia, fie augmentarea lor prin adaugarea de grefoane cartilaginoase sau osoase (de obicei se foloseste cartilaj septal, dar ocazional poate fi folosit cartilaj de la nivelul urechii sau costal). Deviația septului nazal se corectează fie prin excizia porțiunii deformate, fie prin modelarea acesteia. După obținerea formei dorite inciziile se suturează.

  Operația durează în medie 1-2 ore, dar se poate prelungi în funcție de complexitatea modificărilor ce se impun.

  Ce complicații pot apărea în timpul operației de rinoplastie?

  Complicațiile generale sunt cele comune oricărei proceduri invazive, fiind reprezentate de anumite complicații cardio-respiratorii ce pot apărea din cauza anesteziei generale.

  Evoluția postoperatorie

  Perioada de spitalizare este de o noapte, cu externare a doua zi.

   Postoperator oasele și cartilajele vor fi susținute în nouă poziție cu ajutorul unei atele ce se aplică pe fața externă a piramidei nazale. De asemenea, în fosele nazale se vor introduce niște tampoane care vor avea rol atât în sustinerea scheletului osteocartilaginos nazal, cât și în prevenirea sângerării.

   Rinoplastia determină un disconfort mic sau moderat, care însă poate fi controlat prin medicație antialgică obișnuită. Postoperator se impune o poziție în decubit dorsal (pacientul întins pe spate), cu capul ușor ridicat. Vor fi aplicate comprese reci la nivelul ochilor și frunții, pentru a împiedica apariția echimozelor (vânătăilor) și umflarea nasului (edemul).

   Atela și tuburile de silicon care susțin egalitatea nărilor, vor fi îndepărtate la 5-6 zile postoperator, urmând ca pacientul să poarte o nouă pereche de tuburi de silicon (nostril retainers) și bandaj (taping) pentru o perioadă de timp stabilită împreună cu medicul, la ultimul consult postoperator.

   În următoarele 3-6 luni veți remarca îmbunătățirea progresivă a formei și conturului nazal și dispariția edemului.

  Medicul va oferi instrucțiuni specifice legate de îngrijirea și igienizarea zonei și va stabili consultațiile viitoare. În același timp, medicul va oferi și un tratament medicamentos postoperator - antibiotice, care să împiedice dezvoltarea unei infectii, dar și unguente care sa diminueze echimozele, picături și antiinflamatoare care să grăbeasca vindecarea.
  Expunerea la soare, purtarea ochelarilor și efortul fizic intens vor fi evitate după operație.

  Riscurile și posibile complicații ale intervenției de rinoplastie

  Decizia de a te opera este una personală, iar motivele pentru care cei care suferă de obezitate decid să treacă prin intervenția de micșorare a stomacului sunt diferite, de la considerente estetice, afecțiuni asociate kilogramelor în plus sau chiar depresie.
 • Sângerare în primele ore, ceea ce face necesară înlocuirea meșelor
 • Apariția unui hematom
 • Infecția postoperatorie; o infecție localizată (necesitând antibiotice și lavaj al nărilor mai frecvent); este prevenită prin administrarea de antibiotice.
 • Mici urme roșii datorită frecarii atelei de nas (toate acestea sunt rare și pot fi tratate).
 • Tulburări de sensibilitate la nivelul nasului; de obicei dispar în câteva luni; foarte rar, se poate simți o asperitate la atingere și poate fi jenantă (aceasta poate fi tratată după un an, sub anestezie locală).
 • O vindecare lentă și anevoioasă
 • Pierderea sensibilității la nivelul nasului
 • Durere pe termen lung
 • Alterarea căilor respiratorii nazale
 • Fără cicatrici vizibile
 • Neregularitati de contur sau rezultate nesatisfăcătoare din punct de vedere estetic (corecții minore)

  Este important de reținut că:

 • Dezumflarea nasului este un proces lent care poate dura până la un an de zile sau, în unele cazuri, chiar şi mai mult. Procesul de dezumflare va începe cu partea de sus a nasului, va continua cu mijlocul, iar vârful este ultimul care se va dezumfla.
 • Din cauza umflaturii, vârful nasului se va simţi mai tare până la un an de zile.
 • Este posibil ca dezumflarea să se producă mai rapid într-o parte a nasului comparativ cu cealaltă.

  De ce să alegi Tratamente Turcia

 • Abordare personalizată, adaptată la nevoi diferite și unice pentru fiecare pacient.
 • Suntem asociați cu spitale din Turcia, Istanbul, cu experiență îndelungată.
 • Intervențiile medicale sunt realizate în centre dedicate.
 • Împreună cu partenerii noștri am creat un întreg program dedicat pacienților 
 • Asigurăm translator, fiind conștienți că pacienții noștri au nevoie de comunicare permanentă.
 • Echipa medicală, alcătuită din medici competenți și personal dedicat de specialitate, va fi în contact cu tine oricând ai nevoie atât înainte, cât și după operație, în perioada de monitorizare, pe termen lung.

Solicită o programare

În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție. Află ce tip de operație ți se potrivește.

Întreabă specialistul

Discută gratuit cu consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
Sidebar Intreaba Specialistul