Implant Mamar

Vrei un implant mamar reușit în cele mai bune spitale din Turcia?

Noi, cei de la Tratamente Turcia dorim să le ajutăm pe femei să-și recapete încrederea în sine și să se simtă feminine din nou.

Cât costă Implantul Mamar prin Tratamente Turcia?

Prețul pentru operația de augumentare a sânilor începe de la
€ 3800
All inclusive
reprezentare grafică a intervenției chirurgicale de mărire a sânilor

Alege împreună cu Rinoplastie și ai un preț special per pachet

în valoare totală de
€ 5500
All Inclusive
reprezentare grafică intervenție rinoplastie

Ce conține pachetul Implant Mamar în Turcia All Inclusive

asistență juridică și ghidaj permanent înainte și postoperator
transferuri interne
translator română-turcă
spitalizare cu 3 mese/zi
hotel cu mic dejun inclus
1 insoțitor inclus (spital/hotel)
analize și servicii preoperatorii
consult pre/post operator
intervenția chirurgicală
servicii de îngrijire medicală

Ce este implantul mamar sau augumentarea sânilor?

alege măsura potrivită pentru implantul mamar

Implantul mamar sau augmentarea mamară se referă la operația de mărire a sânilor cu implanturi de silicon. Pacientele care apelează la această intervenție sunt cele care doresc un bust mai mare și vor să se simtă mai bine în pielea lor.

De asemenea, femeile care au suferit o mastectomie (extirparea întreagă sau parțială a sânului afectat de cancer de sân) apelează la această metodă de reconstrucție mamară. Pierderea acestui organ reprezintă un moment dificil pentru orice femeie care s-a confruntat cu această boală cruntă.

Ce este siliconul și de ce este folosit în chirurgia estetică?

implant mamar cu silicoane Mentor

Siliconul este un derivat din siliciu, o substanță ce se găsește din plin și în natură, sub formă de dioxid de siliciu. Încălzirea lui la temperaturi înalte produce siliconul – ce poate fi lichid, gel sau poate avea structură cauciucată. Siliconul se regăsește în o mulțime de produse și lucruri pe care le utilizăm zilnic.

Siliconul are o formă și un aspect apropiat de textura naturală a pielii și țesuturilor umane, nu este cancerigen și sunt extrem de rare cazurile în care o persoană suferă de alergii la această substanță.

Istoria implantului cu silicon

Primul implant cu silicon s-a făcut în urmă cu mai bine de 50 de ani în Texas, SUA. Prima persoană care a beneficiat de un astfel de implant este Timmie Jean Lindsey, care a trecut printr-o operație la nivelul sânilor în anul 1962.

Chirurgul care a efectuat operația este Frank Gerow, un medic ce experimenta cu diverse moduri de a augmenta sânii femeilor și care cauta voluntari dispuși să încerce metodele lui. Se pare că implantul făcut de acesta, deși era într-o etapa experimentală, a fost extrem de durabil. Pacienta sa nu și-a înlocuit implanturile niciodată după aceea.

Metoda sa a fost perfecționată, iar în prezent implanturile mamare cu silicon au un aspect natural, iar execuția este mult mai rapidă.

Cazurile când se alege implantul mamar

Pentru implant mamar pot apela toate femeile, chiar începând cu vârsta de 22 ani (vârsta recomandată de FDA – Food and Drug Administration). Poți opta pentru operația de mărire a sânilor dacă te afli într-una din următoarele situații:
 1. Sâni asimetrici

  Toate femeile au sânii asimetrici, însă câteodată diferențele dintre ei pot fi destul de mari. Această imperfecțiune poate fi corectată cu ajutorul implanturilor mamare

 2. Sâni hipotrofici

  Nu este o problemă medicală, însă sânii prea mici pot provoca anumite frustrări și o stimă de sine scăzută pentru anumite femei

 3. Masectomie mamară

  Femeile care au suferit de cancer de sân și au trebuit să suporte o intervenție de mastectomie mamară, au nevoie de implant mamar pentru o reconstrucție mamară și pentru a-și recăpăta încrederea în sine.

 4. Malformații congenitale

  aplazia mamară, caracterizată prin absența dezvoltării glandei mamare sau sânii tuberoși.

Operația de mărire a sânilor nu reprezintă mereu un simplu moft, doar o soluție de natură estetică, ci și o intervenție pentru corectarea anumitor imperfecțiuni.

Solicită o programare

În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție. Află ce tip de operație ți se potrivește.

Condiții obligatorii pentru a face operația de implant mamar

  vedere latgerală a implantului mamar
  Pentru a opta pentru o operatie de augumentare a sânilor trebuie îndeplinite următoarele condiții:
 • Creșterea sânilor trebuie să fie completă.
 • Pacienta trebuie să fie matură emoțional și să înțeleagă perfect motivațiile pentru care dorește această operație.
 • Așteptările acesteia trebuie să fie reale, știut fiind că această operație aduce îmbunătățiri dar nu perfecțiunea.
 • Analizele medicale solicitate trebuie să arate o stare de sănătate evaluată de medic ca fiind compatibilă cu operația.

Ce mărime de implant ar trebui să alegi?

alegerea mărimii implantului împreună cu medicul specialist

În domeniul operațiilor estetice există deja o paletă vastă și variată de categorii de proteze mamare ce diferă în funcție de formă, material, cantitatea de material pe care o conține și apariție.

Un implant mamar constă într-o proteză mamară care este formată dintr-o membrană siliconată plină cu gel siliconic sau ser fiziologic. Fiecare femeie este unică și are forme și așteptări diferite. De aceea, pacienta trebuie să poarte o discuție cu chirurgul în cadrul căreia vor alege de comun acord tipul de proteză potrivită toracelui ei.

Una dintre primele întrebări atunci când pacienta decide să facă operația este cea referitoare la mărimea implantului. Răspunsul este important atât pentru estetică pacientei, cât și pentru sănătatea și confortul ulterior. În unui studiu făcut de compania

Un studiu efectuat în decursul a 3 ani a arătatat că 15% dintre pacientele care au făcut operația de augmentare mamară au fost nevoite să sufere încă o intervenție din cauza alegerii unor mărimi de silicoane nepotrivite.

Alege implantul cu silicon Mentor

Mentor este liderul mondial în implanturi mamare, iar medicii din Turcia, partenerii noștri, folosesc cu succes produsele Johnson & Johnson (deținătorul brandului Mentor). Astfel pacientele noastre, împreună cu medicul, aleg implantul mamar cu Mentor optând pentru dimensiunile potrivite în funcție de dorințele fiecăreia și de proporțiile corpului său (greutate, înălțime, lățimea toracelui, dar și dimensiunea sânilor și tipul de țesut mamar).

Ce tipuri de proteze mamare există?

 • Protezele saline sau cu ser fiziologic

  Sunt recomandate persoanelor de peste 18 ani și utilizate pentru ca substanța din interiorul ei se regăsește în 70% din corpul uman. Sunt flexibile și conferă bustului un aspect natural. Deoarece gradul de obstrucționare a vizibilității este mic, în cazul mamografiei rezultatele sunt mai precise în comparație cu celelalte proteze.

 • Protezele cu silicon

  Au un aspect și o senzație tactilă naturală datorită consistenței ridicate și vâscozității gelului care formează conținutul. Sunt recomandate femeilor de peste 22 de ani și este elastic, fără a-și schimba forma sau modelul în timp. Implantul cu gel siliconic este cel mai folosit în plan mondial, siliconul fiind o substanță extrasă din nisipul găsit pe fundul mării. Acesta se poate modela ușor și are ca avantaj faptul că oferă o garanție de lungă durata.

 • Protezele mixte

  Combină siguranța implanturilor saline cu calitățile gelului siliconic. Astfel se formează hidrogelul care este un polizaharid compus dintr-un înveliș de silicon umplut cu carboxil metil celulozic și ser fiziologic.

  • Silicoane anatomice

   Pacienta poate alege un implant mamar anatomic pentru aspect natural.

   Implanturile anatomice conferă un aspect natural datorită formei de ”lacrimă” sau picătură. Această formă neregulată imită perfect sânul natural care este întotdeauna umplut și rotund în partea de jos și ușor subțiat în partea de sus.

   Comparativ cu implantul mamar rotund, implantul anatomic, indiferent dacă este mic sau mare, umple natural decolteul.

   Când pacienta alege forma anatomică?

  • își dorește ca sânii să arate cât mai natural
  • medicul evaluează că pacienta are țesutul mamar subțire
  • dorește să reducă cât mai mult riscul de contractură capsulară (sub 3% comparativ cu 5% cele rotunde)
  • preferă senzația de “tare”/“ferm” la palpare
  • e nevoie de reconstrucție mamară în urma traumelor sau mastectomiei.
  • are sânii lăsați /căzuți și dorește corecția; un chirurg specialist în implanturi anatomice poate realiza operația astfel încât să nu fie nevoie de lifting mamar.
  • Cât de mare trebuie să fie implantul anatomic?

   Chirurgul estetician va analiza calitatea pielii și a glandei mamare, înălțimea și greutatea corporală, circumferința toracelui și recomanda una sau mai mai multe variante pe care le consideră potrivite. 

   Implanturile pentru sâni anatomice au formă complexă. În alegerea lor se ține cont de: lățimea (9 cm -17 cm), înălțimea (8 cm – 16 cm), proiecția (3.3 cm  – 7.1 cm), distanța de la piept către exterior, volumul (100 cc – 775 cc).

   Există foarte multe tipuri de profile și proiecții: de la foarte scăzute (3.3 cm) la foarte înalte (7.1 cm). Sunt adaptate pentru fiecare tip de conformație anatomică, astfel că se poate chiar aprecia că sunt “personalizate”.

   Lungimea și lățimea implantului anatomic se vor stabili în funcție de conformația pacientei. De regulă, pentru o femeie înaltă se va opta pentru un implant mai înalt. De asemenea, lățimea spatelui influențează proporțional lățimea implantului.

   Silicoane rotunde

   Implanturile mamare cu silicon sunt, încă, cele mai populare. Ele conferă un aspect “senzual” sânilor datorită formei bombate.

   Efectul vizual este unul pronunțat. Sânii vor fi măriți uniform asemenea efectului de “push up”. Silicoanele rotunde nu înseamnă neapărat sâni cu aspect “artificial”.

   Chirurgul va da un aspect extrem plăcut și natural chiar cu implanturi rotunde (în anumite situații anatomice și cu anumite caracteristici are realizării operației).

   De asemenea, silicoanele rotunde nu înseamnă neapărat risc de contractură capsulară. Implanturile de ultima generație (Mentor) au perfecționat atât de mult materialele, încât practic riscul contracturii capsulare a devenit aproape inexistent.

   Când pacienta alege implanturi (silicoane) rotunde?

  • își dorește o formă extrem de senzuală.
  • își dorește să iasă în evidență și adoră tipul de formă a sânului rotund, plin, bombat.
  • medicul chirurg apreciază că țesutului mamar este suficient și permite rezultate frumoase și sănătoase cu acest tip de implant.

   Cum se efectuează operația de proteză mamară?

   Chirurgia protezei mamare este o operație care durează între 1-3 ore cu anestezie generală. Pacienta nu simte nicio durere. Înainte de operație, împreună cu pacienta, se planifică unde vor fi amplasate protezele (axile, mameloane, în jurul buricului). Fiecare regiune are anumite avantaje. Așadar, acest lucru se decide împreună cu pacienta, în etapa de planificare. Se face o incizie de 4-5 cm unde se va pune și acolo introduce siliconul.

   Nu este nevoie ca pacienta să-și facă griji cu privire la aceste incizii, deoarece cicatricile devin neclare după operație și devin invizibile. Cicatricile se vindecă în maximum un an, iar durerile vor fi calmate prin tratamente și sfaturi recomandate de medicul specialist.

   În timpul operației de protezare a sânului, canalele de lapte nu sunt atinse și țesutul nervos nu este deteriorat. Proteza este plasată peste sau sub mușchiul pe care se sprijină sânul. Acest lucru este determinat de decizia și organismul pacientei. După punerea protezei, operația de mărire a sânilor cu silicon se finalizează prin sutură.

   Implantul mamar ar trebui să fie sub sau deasupra mușchiului?

   Plasarea ideală a implantului mamar se decide după consultarea chirurgului. Există mai mulți factori care afectează această decizie: tipul de implant mamar, dimensiunea implantului mamar, starea de sănătate a pacientei, tipul corpului pacientei. Ar trebui precizat că niciunul nu este „mai bun”. Totul depinde de cum își dorește pacienta să arate sânii.

   Pacienta poate dori să aibă un implant mamar mai mare decât propriul sân. Într-un astfel de caz, țesutul mamar poate să nu acopere întregul implant și implantul poate deveni mai proeminent în timp. În acest caz, ar fi mai indicat să se plaseze implantul sub mușchi.

   Este posibil ca unele paciente să nu mai dorească să poarte sutien după ce au primit un implant mamar. În acest caz, este mai indicat să se implanteze sub mușchi. Implantul este plasat între mușchi și coaste, iar această plasare a implantului menține sânii în poziție verticală.

   Oriunde este plasat implantul, acesta rămâne pe loc, indiferent de gravitație și de alți factori. Rezultate mai bune se obțin cu implanturi pe mușchi la pacientele ai căror sâni nu sunt prea lăsați.
   Dacă implantul este plasat sub mușchi și sânul continuă să cadă, pacienta poate ajunge cu un implant care iese deasupra, în timp ce sânul coboară. Dacă implantul este pe mușchi, acesta se va mișca odată cu sânul, rezultatele vor arată mai naturale și pacienta nu va avea nevoie de nicio procedură pentru a corecta dezechilibrul.

   Așadar, decizia de a plasa implantul sub sau deasupra mușchiului variază în funcție de pacientă, iar decizia se ia în urma consultației cu chirurgului, înainte de operație.

   Despre tipurile de incizii

   Incizia inframamară

   Incizia inframamara (sub san) este cea mai des folosită metoda de introducere a implanturilor anatomice sau rotunde.

   Avantaje

  • cicatrice ascunsă sub pliu
  • risc scăzut de infecție
  • usurinta și siguranță în introducerea, scoaterea sau inlocuirea implanturilor
  • Dezavantaje

  • dimensiune incizie (aprox. 5 cm)
  • Notă: Cele mai multe operații cu incizii inframamare se efectuează pentru introducerea implanturilor rotunde, urmate la distanță apreciabilă de cele anatomice.

   Incizia periareolară

   Dacă socotim după frecvența utilizării, incizia periareolară (la baza areolei) este a doua modalitate de introducere a implanturilor mamare.

   Avantaje

  • simplitatea introducerii implanturilor
  • risc scăzut de infecție
  • mascarea cicatricei datorită culorii mamelonului
  • Dezavantaje

  • poate sensibiliza pielea areolei
  • în caz de scoatere sau inlocuire va trebui efectuata o incizie suplimentară
  • afectează canalele de alaptare; de evitat pentru pacientele care vor sa aibe copii în viitor
  • Incizia transaxială (subraț)

   Incizia transaxiala reprezinta o alternativa la cele doua metode de introducere explicate mai sus. Însă este o metoda foarte rar intalnita in operatiile de implant mamar.
   Din cauza dificultăților ce pot apărea în timpul operației, majoritatea chirurgilor evită incizia transaxială.

   Ce ar trebui să faci înainte de operația de implant mamar?

   Odată stabilită ziua operației va primi instrucțiuni cu privire la:
  • anumite medicamente care ar trebui evitate (anticoagulante)
  • oprirea fumatului
  • analize de sânge preoperatorii, ecografie mamară, EKG și alte analize considerate relevante de la o pacientă la alta
  • întreruperea anticoncepționalelor cu 2 luni dinaintea operației
  • dimineața operației (când se va realiza și internarea propriu-zisă, iar pacienta va trebuie să nu mănânce și să nu bea nimic)

   Cum te vei simți după operație?

   bandaj după operația de implant mamar
   După operație, pacienta se va trezi în salon pansată cu o fașă speciala de compresie și cu bustiera specială deja pusă. Nu va simți durere propriu-zisă (de regulă), ci o presiune, o senzație de apăsare în zona pieptului, la nivelul toracelui.

   Pacienta va fi monitorizată și supravegheată post-operator cu cea mai mare atenție, într-unul din cele mai de top din Turcia, la standarde internaționale.
   Deși se va simți bine și, teoretic, ar putea pleca chiar în acea zi, pentru siguranță este de preferat să rămână sub observație medicală cca 24 ore.

   Din momentul în care se va trezi în noua ipostază, cu noii sâni, începe o perioadă în care aceasta va trebui să dea dovadă de toată responsabilitatea și atenția. E indicat să respecte toate indicațiile. Pacienta trebuie să se bucure, nu să sufere inutil.

   Poate fi combinat implantul mamar cu ridicarea sânilor

   Da. Unele femei care prezintă o lăsare semnificativă a sânilor, împreună cu o pierdere de volum, pot solicita o operație de mărire a sânilor combinată cu un lifting mamar. Gradul de ridicare depinde de gradul de lăsare a sânilor și de cantitatea sau volumul necesar pentru a reda forma estetică naturală a sânului.

   Se poate opta, de asemenea, pentru mărire și ridicare în două operații, avantajele fiind o recuperare mai ușoară, cicatrici mai fine, planificare mai precisă cu rezultate mai precise.

   Cum arată sânii după operația cu implanturi de silicon

   Imediat după operație, sânii vor fi mai umflați și este posibil să prezinte anume edeme absolut normale, postoperator; așadar, pacienta nu trebuie să se sperie dacă la început sânii arată prea mari sau prea tari. Se vor observa îmbunătățiri de la o zi la alta.

   După 2 luni se consideră aproape definitivată forma acestora, iar după 1 an se produce stabilizarea efectivă a implantului în organism, iar rezultatul se consideră permanent.

   bust de tânără înainte de implantul mamar
   bust de tânără după implantul mamar
   Înainte
   După

   Cum este perioada de recuperare?

   Pentru a reduce disconfortul pe care îl poate simți pacienta și pentru a preveni infecțiile, aceasta trebuie internată în ziua operației, cu supraveghere noaptea. În spital se oferă îngrijirea adecvată și medicamente potrivite (dacă este cazul). Urmărirea este necesară după operație, așa că pacienta trebuie să rămână în preajmă timp de câteva zile.

   Este foarte normal să aibă dureri în primele două zile după operație. Se pot utiliza analgezice dacă sunt recomandate de medic. După operația de protezare a sânului, benzile sunt plasate pe inciziile pacientei.

   La sfârșitul celei de-a treia zile, se poate face o baie (fără a îndepărta banda). În prima săptămână, în jurul pieptului pot apărea vânătăi sau edem. Acestea vor scădea treptat (după a patra zi).

   După operație, se poartă un corset de compresie pentru a ajuta circulația sângelui în zonă. Corsetul se poartă timp de o lună pentru a apropia implanturile și pentru a obține un aspect mai bun.

   Pacienta se poate întoarce la muncă după 3-4 zile. După 3 săptămâni, implantul rămâne permanent pe loc și sânul arată din nou normal.

   Este recomandat să se evite tot felul de activități fizice grele (sărituri, alergare) timp de 2 luni după operație. Începând cu luna a 3-a sânii se vor “înmuia” și se va obține cel mai natural rezultat.

   De ce să alegi Tratamente Turcia

  • Abordare personalizată, adaptată la nevoi diferite și unice pentru fiecare pacient.
  • Suntem asociați cu spitale din Turcia, Istanbul, cu experiență îndelungată.
  • Intervențiile medicale sunt realizate în centre dedicate.
  • Împreună cu partenerii noștri am creat un întreg program dedicat pacienților 
  • Asigurăm translator, fiind conștienți că pacienții noștri au nevoie de comunicare permanentă.
  • Echipa medicală, alcătuită din medici competenți și personal dedicat de specialitate, va fi în contact cu tine oricând ai nevoie atât înainte, cât și după operație, în perioada de monitorizare, pe termen lung.

   Întrebări frecvente despre augumentarea sânilor

   Se folosesc implanturi mamare (silicoane premium Mentor), cu garanție pe viață.

   Operația se poate face oricărei paciente în dreptul căreia s-a terminat dezvoltarea sânilor. Așadar, este potrivită pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani. Operația de micșorare a sânilor poate fi aplicată sub vârsta de 18 ani doar dacă provoacă unele probleme de sănătate.

   O proteză realizată după corpul pacientei care are o proteză de sân nu poate fi înțeleasă din exterior.

   Totuși, la pacientele care își doresc un aspect exagerat, este evident când sunt priviți din exterior.

   În plus, silicoanele produse astăzi nu sunt vizibile nici măcar la atingere, în afară de privirea din exterior.

   Deoarece siliconii plasați sub țesutul mamar nu intră în contact cu canalele de lapte, nu dăunează canalelor de lapte. Cu alte cuvinte, femeile pot alăpta cu ușurință după operația de protezare a sânului.

   Cu toate acestea, nu același lucru este și cazul operațiilor de reducere a sânilor și lifting.

   Deoarece o parte din țesutul mamar va fi îndepărtat, canalele de lapte pot fi deteriorate.

   Pacientele preferă, în general, protezele rotunde. Totuși, întrucât această preferință poate varia de la persoană la persoană și în funcție de structura anatomică a persoanei, ar fi mai indicat să discutăm cu medicul și să decidem împreună care formă ar fi mai potrivită.

   Din păcate, după operația de protezare a sânului, cicatricile nu dispar complet, devin mai obscure și mai puțin vizibile în timp.

   Cu toate acestea, deoarece aceste cicatrici sunt deja sub sân, ele vor fi ascunse de la sine.

   Greutatea implantului depinde de dimensiunea și volumul de umplere. Un implant de 200 ml umplut cu gel (aproximativ 250 ml) cântărește aproximativ 250 de grame.

  Solicită o programare

  În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție. Află ce tip de operație ți se potrivește.

  Întreabă specialistul

  Discută gratuit cu consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
  Sidebar Intreaba Specialistul
  Alexandra

  Alexandra

  Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

  Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

  Alexandra
  Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
  Alege comunicarea preferată
  chat Contactează-ne