Gastric Bypass

Scapă de obzitate prin Gastric Bypass în Turcia

Bypass-ul gastric este o intervenție care presupune crearea unei noi căi pentru alimente să treacă pe lângă o parte a stomacului și a intestinului subțire. Aceasta reduce absorția caloriilor și nutrienților și poate ajuta la pierderea rapidă în greutate.

Cât costă Gastric Bypass prin Tratamente Turcia?

Prețul pentru operația de bypass gastric începe de la
€ 3300
All inclusive
Gastric bypass

Ce conține pachetul Gastric Bypass în Turcia All Inclusive

asistență juridică și ghidaj permanent înainte și postoperator
transferuri interne
translator română-turcă
spitalizare cu 3 mese/zi
hotel cu mic dejun inclus
1 insoțitor inclus (spital/hotel)
analize și servicii preoperatorii
consult pre/post operator
intervenția chirurgicală
servicii de îngrijire medicală
medicamente, vitamine, proteine
nutriționist

Ce este operația bypass gastric?

reprezentare grafică stomacul normalStomacul normal
Gastric bypass
Gastric Bypass

Intervenția chirurgicală bypass gastric presupune izolarea completă a unei mici porțiuni din stomacul tău, față de restul stomacului. Prin intermediul acestei intervenții, alimentele vor ajunge numai în porțiunea superioară a stomacului și niciodată în partea inferioară. Pentru a asigura tranzitul digestiv, la acest stomac format se conectează o parte din intestin, ce va prelua alimentele pe care le înghițiți.

Scopul este ca bolul alimentar să ocolească stomacul şi o porțiune variabilă din intestin pentru a scădea absorbția principiilor alimentare.

Pacienții care recurg la bypass gastric mănâncă puțin, dar neselectiv, pentru că zaharurile și grăsimile nu trec prin suprafața de intestin care face posibilă absorbția lor. Senzația de sațietate apare foarte repede, deoarece alimentele vin în contact cu mucoasa intestinală și de acolo pleacă niște semnale către creier, care determină apariția senzației de saturație.

Avantajele operaţiei bypass gastric

 • După intervenţie, este posibilă ameliorarea anumitor condiţii medicale asociate cu obezitatea, printre care se numără: hipertensiunea, boala de reflux gastroesofagiană, durerile de spate şi cele articulare, steatoza hepatică, apneea obstructivă în somn.
 • Alte afecţiuni asociate obezităţii cum ar fi trombolismul venos şi edemul picioarelor dispar în totalitate, în urma unui bypass gastric.
 • După intervenţia de bypass gastric s-a constatat îmbunătăţirea simptomatologiei diabetului zaharat, glicemia putând să scadă fără medicaţie, boala putând chiar intra în remisie.
 • În urma procedurii, rezultă o pierdere în greutate sigură, menținută pe termen lung, cu riscuri și efecte secundare minime.
 • Cu ajutorul acestei proceduri, stomacul se va umple după câteva înghițituri, iar alimentele ajung mult mai repede în intestin, generându-ți rapid senzația de sațietate.
 • Intervenția chirurgicală este efectuată laparoscopic, iar recuperarea este rapidă și ușoară.
 • Spitalizare este de cca de 48 ore, durerile postoperatorii sunt limitate, recuperare fără cicatrice.
 • Prin intermediul acestui tip de intervenție, poți scăpa în totalitate de excesul ponderal.
 • Căror persoane le este recomandat Gastric Bypass?

  Operația de bypass gastric, denumită și Roux-en-Y, este indicată pentru pacienţii care suferă de obezitate morbidă avansată (persoane cu indicele de masă corporală mai mare de 50), tulburări de alimentație sau diabet zaharat decompensat, acele persoane care necesită o reducere semnificativă a excesului de greutate, într-un timp relativ scurt.

  Recomandarea pentru interventia gastric bypass va fi facuta de medicul specialist persoanelor cu obezitate severă în urma consultului și a analizelor preoperatorii.

  Testimoniale

  Florin

  Am așteptat să renasc acum, la 40 ani, când puteam să o fac la 20 de ani. Am stat 20 ani la 130 kg în loc să fiu ca acum, la 79 kg. Operația nu a fost doar benefică, ci cel mai bun lucru din viața mea.

  Florin înainte de gastric sleeveînainte
  Florin după gastric sleevedupă
  Daniela

  Prietenii și familia mea spun că am luat cea mai bună decizie. Cu siguranță, aș recomanda operația de micșorare de stomac unui prieten deoarece a avut rezultate extraordinare, iar serviciile au fost foarte bune.

  Daniela înainte de gastric sleeveînainte
  Daniela după gastric sleevedupă

  În ce grad de obezitate te încadrezi?

  Calculează-ți indicele de masă corporală
  (IMC sau Body Mass) și afă unde te încadrezi

  Verifică acum dacă îți este recomandată operația de micșorare a stomacului. Introdu mai jos greutatea și înălțimea și află starea ta de sănătate.
  BMI Calculator

  🤔 Ești subponderal.

  Nu există riscuri caridovasculare sau de diabet.

  🙂 Felicitări!

  Ai o Greutate Normală fără riscuri de sănătate.

  🙄 Atenție!

  Te încadrezi la Primul grad de Obezitate și ai Risc Mare de Sănătate.

  Descarcă Ghidul pacientului bariatric și află cum să slăbești eficient și fără riscuri.

  Descarcă Gratuit Ghidul

  😟 Atenție!

  Te încadrezi la Obezitate Severă și ai Risc Mare de Sănătate.

  Descarcă Ghidul pacientului bariatric și află cum să slăbești eficient și fără riscuri.

  Descarcă Gratuit Ghidul

  😲 Atenție!

  Te încadrezi la Obezitate Severă și ai Risc Foarte Mare de Sănătate.

  Descarcă Ghidul pacientului bariatric și află cum să slăbești eficient și fără riscuri.

  Descarcă Gratuit Ghidul

  😵 Atenție!

  Te încadrezi la Obezitate Morbidă și ai Risc Extrem de Mare de Sănătate.

  Descarcă Ghidul pacientului bariatric și află cum să slăbești eficient și fără riscuri.

  Descarcă Gratuit Ghidul

  Care este planul de analize și investigații preoperatorii bypass gastric

  În vederea efectuării oricărui tip de intervenție chirurgicală metabolică se impune parcurgerea planului de investigații clinice – recomandat de Organizația Mondială a Sănătății
  • Set analize: HLG, glicemie, uree, creatinină, TGO, TGP, BT, BD, Fosfataza Alcalină, GGT, ionogramă (NA, K, Ca), coagulogramă, Markeri virali: Ag Hbs, Ac Hbs, Ac HVC, AC Hbc, Ac HIV1/2. Markeri tumorali: ACE, CA 19.9, Ca 15.3, CA 125, alfafetoproteină, Dozări hormonale: free T3, free T4, TSH, cortizol
  • Investigații: Radiografie pulmonară, Ecografie abdominală, Endoscopie digestivă, Consult pneumologic + spirometrie, EKG, Consult psihologic, Control chirurgical, Consult preanestezic
  • Investigații la recomandarea medicului: Polisomnografie, Consult cardiologic, Consult endocrinologic, Consult diabetologic, Consult psihiatric, CT abdominal

  Adeverință de la medicul de familie că nu are antecedente psihiatrice sau, dacă are, care este ultimul diagnostic pus și ce tratament s-a recomandat.

  Desfășurarea intervenției chirurgicale bypass gastric

  Intervenția chirurgicală durează aproximativ 120 de minute. Este o intervenție ce se efectuează pe cale laparoscopică, iar spitalizarea durează cca 48 de ore.

  Operaţia constă în capsarea părţii superioare a stomacului, acesta fiind transformat într-un săculeţ superior de aproximativ 15-20 ml şi un stomac inferior. Mai mult, intestinul subţire va fi împărţit la 50 de cm de la nivelul duodenului, fiind adus la acest săculeţ de care va fi cusut. În acest mod, se va crea un circuit în formă de Y al cărui beneficiu va fi legat de gradul absorbţiei alimentelor în organism.

  Bypass-ul gastric va funcţiona în felul următor: vei putea să mănânci cantităţi mici de alimente solide, alimente care vor fi evacuate în intestinul subţire, fără, însă, a mai ajunge în zonele de absorbţie maximă a acestuia. Faptul că bolul alimentar evită o porţiune de intestin este unul foarte benefic pentru pierderea excesului de greutate, astfel, fiind absorbite mult mai puţine calorii. Din intestinul subţire, alimentele vor ajunge în colon, iar resturile nedigerabile vor fi eliminate, astfel, digestia fiind completă.

  Perioada postoperatorie şi recuperarea după intervenţia bypass gastric

  După intervenţie, este posibil ca energia ta fizică să fie redusă, din cauza restricţiilor alimentare şi a stării generale postoperatorii. Pentru o recuperare a nivelului energetic normal, poate fi nevoie de o perioadă de aproximativ 3 luni.

  Rezultatele intervenţiei de bypass gastric persistă mulţi ani după intervenţie.

  În acest plan de luptă împotriva obezității urmărirea post-operatorie este foarte importantă și ajută atât la pierderea în greutate, cât și la menținerea unei greutăți normale în continuare.

  După intervenție, este indicat să te prezinți la controalele periodice stabilite cu medicul, unde îți va fi evaluată scăderea ponderală și evoluția postoperatorie. Trebuie să urmezI, după externare, planul de tratament prescris și să respecți recomandările făcute de medic.

  Chirurgia bariatrică, alături de adoptarea unui stil de viață sănătos, precum și o schimbare a regimului alimentar vor aduce rezultate notabile în viața ta care ți se va schimba în bine.

  Regimul alimentar după intervenția chirurgicală bypass gastric

  În primele zile după operaţie, pacientul va putea consuma lichide, evitând, ȋnsă, lichidele dulci (acestea sunt absorbite rapid, apărând vărsături, diaree, transpiraţii – sindromul dumping), ulterior alimente semisolide, urmând, apoi, ca după, circa 3 săptămâni, alimentele să poată fi mestecate şi ȋnghiţite. Este recomandat ca la alimentaţia naturală să fie asociate şi produse care conţin săruri alimentare şi vitamine din cauză că, bypass-ul gastric este  o intervenţie de derivaţie intestinală. Pot apărea, în timp, carenţa acestora.

   Regimul alimentar va avea 4 etape distincte:

  • Etapa I – lichide clare cca 1400-1500 ml / zi cu aport proteic de 50-70 g de proteine /zi
  • Etapa a ll-a – “lichide tulburi” – lichidele din prima etapă dar cu adaos alimentar pentru creșterea aportului caloric
  • Etapa a Ill-a – “piureuri” – 5 mese a 60 ml de piure (alimente mixate în blender) plus lichidele clare din prima etapă

  Etapa a IV-a – alimente normale în 5-6 mese /zi bine mestecate și cu conținut caloric limitat

  Rezultatele pot varia în funcție de conduita alimentară și starea de sănătate a fiecărui pacient. Scopul este o pierdere treptată a kilogramelor în plus, fiindcă slăbirea este un proces gradual, iar scăderea în greutate rapidă poate crea riscuri majore pentru sănătate.

  De ce suplimente nutriţionale am nevoie?

  Dacă aportul alimentar zilnic nu reușește să acopere recomandările legate de principiile alimentare (proteine, glucide și lipide) este indicată suplimentarea cu acele alimente suplimente, special concepute pentru nutriția după chirurgia bariatrică. 

  Trebuie să citești etichetele cu compoziția acestora, pentru a cunoaște valoarea lor nutritivă.

  Din cauza faptului că alimentația este redusă cantitativ, există riscul de carențe pentru principalele minerale și vitamine, elemente care sunt absolut esențiale pentru procesele metabolice vitale ale organismului. 

  Astfel se recomandă suplimentarea acestora cu tratament cu multiminerale și vitamine, care va fi ulterior monitorizat prin analize de sânge.

  De ce suplimente nutriţionale am nevoie?

  Chirurgia bariatrică şi metabolică va contribui decisiv la îmbunătățirea calității vieții și creșterea speranței de viață. Dar chirurgia bariatrică nu este un tratament instant pentru kilogramele în plus. 

  Este primul pas, foarte important de altfel, în lupta cu kilogramele.

   Rezultatele excelente se văd încă din primele săptămâni după operație, chiar și la cei cu excese ponderale importante.

   Însă este nevoie de o activitate fizică susținută și un stil de viață nou pentru a întreține acest corp nou.

  Solicită o programare

  În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție. Află ce tip de operație ți se potrivește.

  Testimoniale

  Alina

  Înainte de operație aveam 98 kg. În 8 luni, am ajuns la 60 kg. Această intervenție a fost benefică pentru că, pe lângă îmbunătățirile fizice, mi-a adus și mai multă încredere în mine. M-a făcut să mă iubesc mai mult!

  Alina înainte de gastric sleeveînainte
  Alina după gastric sleevedupă
  Gheorghe

  Am început să merg fără să obosesc. Nici nu mă gândeam că mai pot să merg 50 de metri.

  Gheorghe înainte de gastric sleeveînainte
  Ghorghe după gastric sleevedupă

   De ce să alegi Tratamente Turcia

  • Abordare personalizată, adaptată la nevoi diferite și unice pentru fiecare pacient.
  • Suntem asociați cu spitale din Turcia, Istanbul, cu experiență îndelungată.
  • Intervențiile de chirurgie bariatrică sunt realizate în centre dedicate.
  • Intervențiile de chirurgie bariatrică sunt realizate în centre dedicate.
  • Împreună cu partenerii noștri am creat un întreg program dedicat pacienților care suferă de obezitate.
  • Asigurăm translator, fiind conștienți că pacienții noștri au nevoie de comunicare permanentă.
  • Echipa medicală, alcătuită din medici competenți și personal dedicat de specialitate, va fi în contact cu tine oricând ai nevoie atât înainte, cât și după operație, în perioada de monitorizare, pe termen lung.
  • Decizia de a te opera este una personală, iar motivele pentru care cei care suferă de obezitate decid să treacă prin intervenția de micșorare a stomacului sunt diferite, de la considerente estetice, afecțiuni asociate kilogramelor în plus sau chiar depresie.

  Alte tipuri de intervenții în chirurgia bariatrică

  Intervențiile chirurgicale bariatrice pentru tratarea obezității sunt multiple, dar cele prezentate sunt cele mai eficiente. În vederea efectuării oricărui tip de intervenție metabolică se impune parcurgerea unui plan de investigații clinice, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. În funcție de rezultatele planului și de particularitățile medicale ale fiecărui pacient, chirurgul va recomanda intervenția bariatrică potrivită.

  Solicită o programare

  În baza consultației și analizelor fiecărui pacient, medicii noștri vor sugera varianta optimă de intervenție. Află ce tip de operație ți se potrivește.

  Întreabă specialistul

  Discută gratuit cu consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
  Sidebar Intreaba Specialistul
  Alexandra

  Alexandra

  Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

  Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

  Alexandra
  Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
  Alege comunicarea preferată
  chat Contactează-ne