Chirurgie estetică plastică

Chirurgia urechii (Otoplastia), o procedură simplă, cu efecte complexe

Pentru a reduce proeminența sau mărimea uneia sau a ambelor urechi, cauzate fie de defecte   congenitale, fie de deformații post accident, este foarte simplu să apelăm la otoplastie.

Această procedură poziționează urechile proporțional cu celelalte caracteristici ale feței sau fixează urechile mai aproape de cap.

Această procedură cosmetică se desfășoară sub anestezie locală, uneori este posibilă o anestezie generală, în funcție de opinia chirurgului.

Chirurgul face o incizie chiar în spatele urechii în pliul natural unde urechea întâlnește capul. Cartilajul și pielea sunt apoi îndepărtate pentru a obține efectul potrivit.

În plus, o parte din cartilaj poate fi fixată înapoi cu cusături.

Operația și îngrijirea postoperatorie

Operație se efectuează sub anestezie locală, uneori este posibilă anestezia generală, în funcție de opinia chirurgului.

În timpul procedurii, se va efectua o incizie fuziformă în spatele urechii, iar auriculul va fi fixat în noua poziție cu câteva cusături intrinseci.

Rana din spatele urechii va fi cusută cu fire absorbabile. apoi se vor aplica bandaje, care vor fi îndepărtate după 12-14 zile.

După otoplastie, veți primi analgezice, în cazul în care simțiți senzația de durere.

De asemenea, se recomandă să purtați o bandă de susținere tot timpul, deoarece este importantă pentru vindecarea și protecția auriculelor în noua lor poziție.

Rezultate

Odată ce ați efectuat o intervenție chirurgicală la urechi, rezultatele sunt permanente, deși cartilajul urechii este foarte elastic, există întotdeauna o mișcare înainte a urechilor după operație.

Puteți să reluați activitățile sportive și să reveniți la munca fizică completă în 2-3 luni de la operație.

Trebuie să fiți foarte atent, mai ales în ceea ce privește activitățile sportive, deoarece loviturile pot afecta efectul chirurgical.

În cele 3 luni după operație nu se recomandă să se facă plajă. Unele dintre celulele implicate în acest proces absorb permanent pigmentul și astfel unele zone pot fi permanent hiper pigmentate.

Cum mă voi simți după intervenția de otoplastie?

Probabil vă veți simți obosit, somnoros și suferiți de durere mai ales în primele 2 zile după operație.

S-ar putea să vă simțiți nemulțumit și după câteva zile.

Acest lucru este normal și se datorează stresului, anesteziei generale, lipsei de răbdare din procesul de vindecare, mai multă durere decât v-ați așteptat sau faptul că vă lipsesc casa și familia.

Este otoplastia dureroasă?

Conform experienței pacienților noștri, adulții pot suferi o durere, mai ales în primele 2 zile după operație. Cu toate acestea, când veți fi externat medicul vă va prescrie analgezice pentru durere.

Este posibil să simțiți și un disconfort, o ușoară umflare și amorțeală în zonele în care a fost efectuată intervenția chirurgicală.

Riscurile sunt minore după otoplastie

Potențiale riscuri pot fi determinate numai la momentul consultului. Toate procedurile chirurgicale au un anumit grad de risc.

În cazul otoplastiei, reacții minore apar ocazional, iar complicațiile majore sunt foarte rare.

În timp ce cusăturile se vindecă, este posibil să simțiți că pielea urechii vă strânge, dar de obicei aceasta senzație dispare imediat.

Alte complicații mai rare includ infecții, sângerări sub piele și se poate ajunge la urechi ușor asimetrice.

Majoritatea cicatricilor sunt discrete, dar ocazional se poate forma excesul de țesut cicatricial care poate căpăta un aspect ciudat.

Nu uita că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate.

Întreabă specialistul

Discută gratuit cu consultanții noștri despre orice problemă medicală. Te contactăm noi.
Sidebar Intreaba Specialistul
Alexandra

Alexandra

Sunt Online. Sună sau scrie un mesaj

Sunt Offline. Între 9-16 ne poți contacta și telefonic. Acum poti folosi formularul din pagină sau ne poți contacta pe WhatsApp.

Alexandra
Voi prelua mesajul tău în cel mai scurt timp și împreună vom găsi cea mai potrivită soluție pentru tine.
Alege comunicarea preferată
chat Contactează-ne