“Cancerul ginecologic poate fi tratat cu succes dacă este depistat la timp”, interviu cu Tolga Tașci, medic obstetrică – ginecologie, Istanbul

WhatsApp-Image-2022-05-13-at-08.47.53.jpeg

Cancerele ginecologice sunt adesea asimptomatice ori simptomele sunt confundate cu alte probleme de sănătate. De aceea, orice femeie trebuie să se prezinte la medic pentru controale de rutină, o dată pe an.

Sunt cinci tipuri de cancer ginecologic: de col uterin, ovarian, endometrial, vaginal și vulvar. Depistate în fază incipientă, aceste boli pot fi tratate cu succes.

Prevenția salvează multe vieți și, în majoritatea cazurilor, crește eficiența tratamentelor.

Profesorul doctor Tolga Tașci, medic obstetrică -ginecologie, specializat pe probleme oncologice, susține că nu este cazul să asociem imediat cuvântul „cancer” cu „moarte”, ci cu o boală care poate fi tratată.

„Întotdeauna se mai poate face ceva. Într-adevăr, diagnosticarea timpurie oferă cele mai mari șanse pentru a trata cu succes afecțiunea și tumorile canceroase. Că vorbim despre operație deschisă, intervenție laparoscopică, ședințe de chimio și radioterapie, niciodată nu trebuie abandonată lupta”, spune medicul turc, cu o experiență de peste 20 de ani în tratarea cancerului ginecologic.

Profesorul doctor Tolga Tașci activează în cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul, unitate de top din Turcia, cu cadre medicale extrem de bine pregătite și servicii medicale de ultimă generație.

Medicina modernă, susține acesta, avansează zilnic și sunt descoperite noi tratamente, însă prevenția salvează cele mai multe vieți. Asta înseamnă minimum un control de rutină anual.

Invitat în cadrul emisiunii „Sănătate fără frontiere”, medicul Tolga Tașci a explicat că cea mai răspândită formă de cancer este cea de col uterin. Cauza frecventă a dezvoltării acestei boli este infecția cu HPV (Human Papillomavirus).

E esențial ca femeia să efectueze testul Babeș -Papanicolau, iar în rândul fetelor adolescente este importantă vaccinarea contra virusului HPV, după vârsta de 10, 12 ani.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru a obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici:

logo-tratamente_nou_mic-2

© Tratamente în Turcia - 2021